• DOLAR 32.217
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2451.027
  • ...
Bitlis`te Tesettüre Destek Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İslami STK`lar tarafından ülke genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği"ne destek veren Bitlis Eğitim, Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), bir konferans düzenledi.

Başörtüsü Şiardır
Konferansa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından araştırmacı-yazar Abdülkadir Turan, tesettürün tarihi sürecinden söz ederek, Batı`nın tesettüre "Kuran-ı kapat, kadını aç` fikriyle baktığını ifade etti. Turan, Müslümanlar ne zaman ki bu İslami şiarı basite alıp sahip çıkmamış, o zaman başörtüsü tartışma konusu olmuş. Başörtüsü bir kaledir, bir kimliktir düsturuyla hareket eden Müslüman anne ve bacılarımızın bu şiara sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Tesettür Konusuna Gereken Önem Verilmiyor
Konferansta ikinci konuşmacı olarak söz alan Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş ise, Tesettüre gereken önemin verilmediğine dikkat çekti. Ne kadar önemli olsa da abdest, taharet vb. konularda ciltler dolusu kitaplar yazıldığını, bu konularla ilgili vaaz ve nasihatlerde bulunulduğunu ifade eden Göktaş hoca, buna karşın Müslüman kadının şiarı olan tesettüre gereken önemin verilmediğini ifade etti. "Tesettürsüzlüğün bir ateş olduğunu, önlem alınmazsa bu ateşin herkesi yakacağını" belirten Göktaş Hoca; tesettürün, toplumsal bir huzur ve kurtuluş kaynağı olduğunu söyledi.

Programla ilgili bilgi veren Best-Der başkanı Cengiz Karakaya; "Örtüsüzlüğün bela ve musibete dönüştüğü, tesettürün sıradanlaştırılıp basite indirgendiği böylesi bir zamanda Peygamber Sevdalıları Platformunun öncülüğünde böyle anlamlı bir konferansın düzenlenmesi inanıyoruz ki halkımızda tesettür bilincini yükseltip, bu ulvi değere sahip çıkma şuurunu arttıracaktır" dedi.

Cengiz Karakaya - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir