• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
İmza Kampanyasına Teravih Çıkışında Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP)`e üye dernekler tarafından Adana genelinde başörtüsüne özgürlük için başlatılan imza kampanyası yaygınlaşarak devam ediyor. Şehir merkezinin en işlek noktalarına imza masaları kuran TESSEP gönüllüleri, teravih sonrası da şehrin onlarca değişik camisinin önünü mekân tutarak Müslümanların en büyük sorunlarından biri olan tesettür yasağının kalkması için imza topluyor.

TESSEP`in başlattığı imza kampanyasının Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Ceyhan başta olmak üzere yaygınlaşarak devam ettiğini belirten TESSEP Adana Yetkilisi Yılmaz Geçer, "başörtüsüne özgürlük için başlattığımız imza kampanyası çerçevesinde Adana`nın tüm camilerini tespit ederek isimlerini çıkarttık. Teravih namazı sonrası bu camilerde imza kampanyası için destek istiyoruz. Bu faaliyet kapsamında her gün değişik onlarca caminin kapısına imza masaları kurmaktayız. Ayrıca TESSEP`in hazırladığı başörtüsü yasağı hakkındaki broşürleri dağıtarak, halkımızı bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. "dedi.

İmza kampanyasına, camilerin cemaatleri tarafından yoğun ilgi ve katılım olduğunu ifade eden Geçer, Ramazan ayı boyunca cami kapılarında stant kurarak imza toplamaya devam edeceklerini söyledi. Vatandaşlardan bu zulmün son bulması için imzalarını esirgemeyerek katkı sağlamalarını istedi.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24881.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24880.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24879.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24878.jpg

Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir