• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Tatvan`da Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - "Tessettür Seferberliği"ne destek veren Tatvan Umut Der tarafından Tessettür konulu bir seminer organize edildi.

 

Diyarbakır Hür Der Başkan Yardımcısı Avukat Şaban Dalgın`ın konuşmacı olarak katılıdığı seminere dernek üye ve gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasın da, tesettürün Allah`ın emri olduğunu ve bu emir yerine getirilirken hiç bir dayatma ve zorlamayla karşılaşılmaması gerektiğini vurgulayan Dalgın, devletin de bütün kurumlarında, insanlarımızın inandığı değerler doğrultusunda düzenlemelere gitmesi gerektiğine işaret etti.

 

Dalgın, "İnançları gereği, kız çocuklarımız, bacılarımız başörtülerini rahatça takmaları gerekir. Özellikle bu sıkıntılar okullarda meydana gelmektedir. 12 yıllık kesintisiz eğitim gereği anayasal olarak hiçbir şekilde eğitimin kısıtlanmaması gerekmektedir. Ancak ilköğretimde başını inancından dolayı kapatan bir kız çocuğunu okul yönetimi almıyor ve bu tavrıyla anayasal bir suç işliyor. Her kes bilmelik ki hiçbir yetkili öğrenciyi almamazlık yapamaz. Eğer böyle bir zorlama yapıyorlarsa okul yönetimi suç işlemiş olur. Böyle durumlarda veli kendi çocuğunun eğitim ve öğretim hakkı elinde alınıyor diye suç duyurusunda bulunabilir" dedi.

Erkan Yürek - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir