• DOLAR 32.3
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2456.459
  • ...
BDP`li belediyelerin ihmalkarlığı: 3 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - BDP`li belediyelerin ihmalkârlığı yüzünden 3 kişinin ölümüne ve onlarca kişini yaralanmasına neden olan yolda eylem yapan merkez Bağlar ilçesi sakinleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez Bağlar ilçesi belediyesine yaşanan trafik kazaları konusunda dilekçe vermelerine rağmen hiç kimsenin gelip sorunları ile ilgilenmemesinden dolayı yolu bir süreliğine trafiğe kapatarak, eylem yaptılar.
 
BDP`li Bağlar Belediyesine tepki gösteren mahalleliler, Orhan Doğan Caddesi`nde belediyenin yolu yapması için birilerinin daha mı ölmesi gerekiyor diye sordular.
 
"Yaşanan ölümlerden Belediye rahatsız değil "
Caddede insanlar ölmesine rağmen Bağlar Belediyesinin kendileri için hiçbir şey yapmadığını ifade eden mahalle sakinlerinde Ömer Üzümcü, "Bizim için eğer bir şeyler yapsaydılar, kaldırımı ve yol çizgisini yapardı. Hiçbir uyarıcı trafik levhası yok burada geçici bir levha da koyabilirlerdi ama kaldırım yapılmamış bahanesiyle hiçbir şey yapılmıyor. Belediyenin bunu yapması lazım gelip ilgilenmiyorlar. Bir üstgeçidin maliyeti ne kadarsa vatandaş olarak da kendilerine yardım ederiz" diyerek tepki gösterdi.
 
"Belediye bu katliamdan sorumludur"
Belediyenin şehir ulaşım sorunu ile ilgilenmediğini belirten Üzümcü, " Bu konuda belediyeden şikâyetçiyiz. Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen bu katliamlardan sorumludur. Bu yollarla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ilgileniyor. Dilekçe ile Büyükşehir Belediyesine sorunun çözümü için başvurduk ama şimdiye kadar, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan bu sorunlarımızla hiç ilgilenmediler." diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
"Artık kimsenin yüreği yanmasın"
Yapılan kazaların kavşaktan, trafik ışıklarından ya da üst geçitten kaynaklanıyorsa yapılması noktasında belediyeye dilekçe vermelerine rağmen sorunun çözülmediğini dile getiren mahalle sakini Üzümcü, "Geçenlerde yine gözlerimin önünde küçük yaşlarda bir çocuk bu yolda trafik kazasında yaşamını yitirdi. Artık kimsenin yüreği yanmasın dedik ve belediyeye tepkimizi bu şekilde gösteriyoruz. Belediye kazaların olduğu yere bile gelmedi. Dün saat 18.00 da yine söz konusu olan caddede trafik kazası meydana geldi ve 1 kişi yaşamını yitirdi" diye ifade etti.
 
Yaşanan trafik kazalarına tepki gösteren bir başka mahalle sakini Yaşar Eraltıntaş ise, "Ne üst geçit var nede kaldırım. Her gün birinin mi ölmesi lazım biri öldükten sonramı bizim eylem yapmamız gerekiyor. Bu konudaki dilekçemizi de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine verdik, bize dediler `geleceğiz bakacağız` tabi ne zaman gelip bakacakları da belli değil" ifadelerine yer verdi.
 
"Her gün 1 kişi ölüyor"
Sözkonusu caddede sık sık insanların öldüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Mehmet Güler`de, "Günde bir kurban bu caddede veriyoruz. Belediye burada bir şey yapmamış. Burası otoban gibidir, sitelerin olduğu yerde otoban olur mu? 500 tane çocuğumuz buradan okula gidiyor. Deyim yerindeyse burada her gün 1 kurban veriyoruz. Belediyeye dilekçe veriyoruz ama kimse sahip çıkmıyor. 1 kişi de kazadan dolayı halen yatakta yatıyor" diyerek belediyeye tepki gösterdi.
 
Yaralanmasına neden olan sürücü tespit edilmeden ikinci trafik kazası geçirdi.
 
Trafik kazası sonucu iki ay yatakta kaldığını belirten Serhat Dalgın, "Bu caddede trafik kazası geçirdim ve buraya trafik ışıkları sistemini kurulmasını istiyorum. Trafik kazası sonucu iki üç ay hastanede kaldım. polise plakayı verdik fakat bana çarpan aracın sahibi henüz bulunmadan ikinci sefer bana araba çarptı" diyerek hem polise hem de belediyenin vurdumduymazlığına tepki gösterdi.
 
Mahalle sakinleri son olarak, belediyeleri göreve davet ederek sorunun bir an önce çözülmesini istediler. (Yakup Moğulgani, Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir