• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Salihli'de ağaç müzesi açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli'de GEMA Vakfı (Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Kalkınma Vakfı) yöneticileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. GEMA Vakfı Başkanı Şenel Kilimci ve 50'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda Ege Bölgesinde ilk defa kurulacak olan Arboretum (Ağaç Müzesi) ve Gediz Nehri Koruma Eylem Planı üzerinde duruldu.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Salihli'ye kurulması planlanan ve Ege bölgesinde bir ilk olacak olan Ağaç Müzesi için her türlü desteği vereceğini söyledi. GEMA Vakfının yaptığı çalışmaları yakından izlediğini belirtti. Kütahya, Uşak, Manisa ve İzmir illerini kapsayan ve koordinatör il olarak Manisa'nın belirlendiği "Gediz Havzası Koruma Eylem Planı" Mayıs 2008 tarihinde tamamlandığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yurttaş, Gediz Havza Koruma Eylem Planı'nın başarıyla uygulanabilmesi ve hedeflenen sonuca ulaşılması için sanayici ve belediyeler dahil ilgili her kurum ve kuruluşun eylem takviminde belirtilen vazifeleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yurttaş: Gediz Ovası bizim için altın değerindedir!
Yurttaş yaptığı konuşmasında "Gediz Havzası'nın Batı Anadolu'nun önemli havzalarından biri olması nedeniyle havzanın korunmasında tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekir. Yani herkes elini taşın altına koyması ve aynı sorumluluk ile hareket etmesi gerekir. Herkes "bu benim işim" diye düşünmelidir. Gediz nehrinin temiz akmasının hepimizin sorumluluğundadır. En verimli topraklara sahip olan Gediz Ovası bizim için altın değerindedir ve bu ovayı gelecek nesillere en güzel ve verimli şekilde teslim etmek, geleceğe bırakabileceğimiz önemli bir miras olacaktır. DSİ Genel Müdürlüğü'müz tarafından yürütülen nehir ıslahı çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlanmıştır. Erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmalarında da Bakanlığımız önemli yatırımları hızla gerçekleştirmektedir. Çok sevindirici bir gelişme olarak, yayılı kaynak kirliliği ile alakalı da önemli ilerlemeler kat edilmiştir." dedi.

Büyükşehir olunca sorunlar daha kolay çözülecek!
Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sıvı atık ve katı atık tesisleri yapımının tek elden yürütüleceğini ve Manisa Su Kanalizasyon İdaresi tarafından bu sorunun büyük ölçüde çözüleceğini ve temiz Gediz için önemli bir adım atılmış olacağını söyleyen Yurttaş, yapılmakta olan göletler sayesinde bölgenin sulu tarıma geçeceğini ve Gediz Nehri'nin bu kaynaklardan besleneceğini belirtti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir