• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...

Geride kalan 2016 yılı için ‘Bomba gibi bir yıldı` desek, her halde abartmış olmayız. Anlamsız ve serseri mayın gibi hareket eden örgütler, düzenledikleri amaçsız bombalı eylemlerle ayrım yapmaksızın katliamlara imza attılar.

Adları farklı olsa da aynı amaca hizmet ettiklerinden şüphe duyulmayan örgütler, sırayla bomba patlatmak suretiyle katliam yarışına girdiler. Yıl boyunca yapılan 17 saldırıda 300 dolayında insan hayatını kaybetti. Temmuz darbesinde hayatını kaybedenler bu rakama dâhil değil.

Rus Elçi`ye yapılan saldırı da olaylara farklı bir boyut kazandırdı.

2016 geride kaldı ama saldırılar geride kalmadı. Önce İstanbul`da sonra İzmir`de yapılan saldırılar o kadar peş peşe geldi ki; adeta birbirlerinin eylemlerini kutsadılar.

Tüm bu olaylar olduktan sonra yapılan açıklamalarda, eylemleri yapanların taşeron oldukları ifade edilirken asıl fail olarak hep ABD işaret edildi.

FETÖ soslu 15 Temmuz Darbesinin de aslında bir CIA darbesi olduğu güçlü bir şekilde ifade edildi.

ABD`nin son darbesi ise Suriye`de Türkiye`yi tek başına bırakması oldu. Türkiye`yi operasyonlara dâhil eden ABD, fillerden şikâyet etmek üzere Timur`a giden Hoca`yı yalnız bırakan köylüler gibi Türkiye`yi tek başına bıraktı. Şimdi ise yardımcı olmak için YPG ile iyi geçinmeyi şart koşuyor.

Hepsinden de ötesi ülkede darbe girişiminde bulunan örgütün liderini kolluyor.

Bu anlattıklarımı sadece basın ya da sosyal medya paylaşımları desteklemiyor. Son günlerde Bakan düzeyinde kimi yetkililer de bunu ifade etmeye başladılar.

Ama enteresan olanı şu ki; ABD`ye karşı hiçbir adım atılmıyor. ABD`nin YPG-PKK`ye silah verdiği söyleniyor. Peki, bu silahlar nasıl ve nerden koordine ediliyor. Elbette ki; İncirlik Üssünden.

İncirlik Üssü ABD`nin Ortadoğu hâkimiyeti açısından büyük önem arz etmektedir. İslam Coğrafyasını kana bulayan bütün savaşların arkasında bu üs vardır.

Onca olaya rağmen bu hançerin halen yerinde durması Ülke ve Hükümet açısından bir utanç kaynağıdır. ABD`ye vazgeçilmez olmadığını göstermenin zamanı gelmiştir. Hükümet`in bu konuda adım atarak ABD`yi topraklarından kovmasının zamanı da gelmiştir.

İncirlik Üssü`nden ABD`yi çıkaracak olan Türkiye, diğer İslam Ülkeleri için de esin kaynağı olacaktır. Hükümet yetkilileri doğacak siyasi sorumluluklardan çekiniyorlarsa eğer, varıp halka sorsunlar. Halk evet kapatılsın, derse Hükümet, gereğini yapmalıdır.

Evet, İncirlik Kapatılmalıdır. Hem de hemen. Çünkü O İncirlik denen mel'un üs orada durdukça, ne Türkiye ne de Ortadoğu huzur bulur. Unutmayın İncirlik düşerse Pensilvanya ve Kandil de düşer