• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Artık utanıyor insan yazmaya. Aylardır çocuklar ölüyor, Gazze bombalanıyor, şehitlerin cesetleri sokaklarda çürümeye terk ediliyor.

Bütün dünya ise oturmuş izliyor. Kimi umursamaz bir şekilde kimi ağlayarak kimi öfkelenerek hatta kınayarak izliyor.

Kimileri sokaklara çıkıp bağırıyor, protesto ediyor. Ama devlet kurumları tarafından dikkate alınmadıkları için bir neticeye ulaşılmıyor.

İşte HÜDA PAR tarafından yayınlanan “Gazze Beyannamesi” hem bu konulara, sorunlara dikkat çekiyor hem de çözüm önerileri sunuyor.

Ama gelin görün ki; bu kadar önemli tespitler ve çözüm önerileri içeren bu “Gazze Beyannamesi” gereken ilgiyi görmediği gibi maalesef bir bütün olarak basın yayın organlarında kendine yer bulmadı.

Yayınlanan Beyanname ile ilgili haberler yapıldı ama bir bütün halinde metin olarak gazetelerde, internet sayfalarında yer almadı.

Aslında ben yayınlamak isterim ama bu bir köşe yazısı olduğu için bana ayrılan yere sığmıyor. Talebim üzerine bana gönderilen metinlere göre Türkçe’nin yanı sıra Beyanname Arapça ve İngilizce olarak da yayınlanmış durumda.

Ben bulabilen herkesin bulup özellikle madde madde okuması gerektiğini düşünüyorum.

HÜDA PAR müthiş bir iş yapmış. Yerel seçim karmaşası içerisinde Gazze’yi unutmamış. Bu çok değerli çalışmanın en önemli özelliği bence; çok geniş istişareler neticesinde geniş bir mutabakat sağlanarak yayınlanmış olması.

Beyanname bir bütün olarak okununca insan, tam da benim söylemek istediklerimi söylemişler, hissine kapılıyor.

Bu çalışma, yüreği Gazze ile atan milyonların duygusunu kâğıda dökmüş ondan da öte yerinde tespit ve çağrılarla çözüm önerileri sunmuş durumda.

Beyannamede STK’lara, Basına, Alimlere, TBMM’ye, Devlet’e-Hükümete, İslam Alemi’ne yönelik çok önemli çağrılar ve hatırlatmalar mevcut.

Özellikle Devlet’e yapılan çağrılar çok önemli ve anlamlı. İnsani yardımların sağlanmasının yanı sıra ticari ilişkilerin kesilmesi gibi önemli çağrılar da mevcut.

Hükümete önerilen şu maddeler bugüne kadar hiç kimse tarafından bu kadar açıkça dile getirilmedi.

“Filistinli gençler için Türkiye’de savunma sanayi ve yüksek mühendislik alanlarında yetişmeleri için imkân sağlanmalıdır.

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde acil olarak üst düzey bir heyet Gazze’ye göndermelidir.

TBMM bünyesinde bir heyet oluşturularak Gazze’ye gönderilmeli, yerinde incelemeler yapılmalı, hastaneler ve yaralılar ziyaret edilmeli ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.

HAMAS’sız bir Gazze’nin Filistin Direnişinin bitmesi anlamına geldiği unutulmamalıdır.”

Bu yazılanlar yerinde ve çok önemli tespitler. Bir yandan Türkiye genelinde yerel seçimlere hazırlanan bir partinin bir yandan da Gazze için böylesine önemli bir çalışmaya imza atması takdire şayan bir davranıştır.

Partinin Genel Başkanı yerel seçim için miting yapmak yerine Gazze için mesai harcayarak akan kanın durması için elinden geleni yapıyor. O yüzden bu çaba çok değerlidir ve de Hükümet, Devlet ya da İktidar bu çağrıya ivedilikle cevap vermelidir.