• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Dört bir yanı şehid kanıyla bereketlenen, muhacirlerle donanan, mazlum haykırışıyla yankılanan ve katledilen masum çocuklarıyla birer cennet köşesi olan Gazze’ye selam olsun!

Haritası tabancanın namlusunu andıran, baş kısmı çekiçle ve gövdesi darp edilerek sahile iliştirilen kanlı ve canlı bir karanfili andıran Gazze’ye selam olsun!

Duruşuyla genç ve dinç, düşünce ufkuyla yaşlı ve olgun; acılarıyla yaralı, gözü yaşlı ve yaslı ama yüreğiyle insanlığı kucaklayan Gazze’ye selam olsun!

  1. Yüzyılın başına deprem imtihanı ve İngiliz işgali musibetiyle, ortasında Siyonist çete vahşetiyle karşı karşıya kalan, sonuna doğru intifadasıyla ayağa kalkan Gazze’ye selam olsun!

 1948, 1993, 1994, 2008, 2014 ve 2018 diye gelen tarihlerde ve bu tarihlerin her aralığında onlarca, yüzlerce ve binlerce kez karadan, havadan ve denizden saldırıya maruz kaldığı halde kahraman mücahitleri, yiğit kadınları, diz çökmeyen adamları ve onurlu halkıyla küllerinden yeniden dirilen Gazze’ye selam olsun!

İmam Şafii, Selhaddin-i Eyyubi, İzzettin Kassam, Yahya Ayyaş, Salah Şehade, Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz Rantisî, Yahya Sinvar ve Ebu Ubeyde’siyle ümmet için her zaman ve zeminde bir ilim, irfan, cihad, direniş ve şehadet mektebi işlevi gören Gazze’ye selam olsun!

Kudüs; Batı Yaka ve Ramallah gibi bölge ve şehirlerde zulümler, mescit baskınları, ev ve arazi gaspları, çocuk ve kadın ölümleri sürerken bütün dünyayı izzetli direnişe şahit tutan HAMAS’a, Kassam Tugayları’na, Ebu Ubeyde’li bütün direniş gruplarına ve Gazze’ye selam olsun!

İmkânın iradeye, inanmışlığın güce, adanmışlığın sinmişliğe, cesaretin korkaklığa, azın azimle çoğa, özgür yüreklerin kuşatılmış beldelere ve zihinlere galebesini bütün rasyonalist, pozitivist, alışılmış çaresizlik savunucularına ve maddeci bakışlara, somutluğu gösterip batıl fikriyatlarını bir hallaç pamuğu gibi savuran Gazze ekolüne ve okuluna selam olsun!

Tarihten bildiğimiz ebabillerin çağdaş versiyonunu bir 7 Ekim sabahında günümüz şartlarına aktarılmış ebabil çıktılarıyla dost düşmana ilan eden Gazze aslanlarına selam olsun!

7 Ekim Aksa Tufanı’nın bedelinin ağır olacağını, kendilerini uzun bir acının beklediğini bilmelerine rağmen ‘çocuk kadın, genç yaşlı, doktor öğretmen’ asla ve hiçbir zaman teslim olmayacaklarını haykıran ve haykırışlarıyla dünyayı özgürleştiren Gazze’ye selam olsun!

Filistin davası, Kudüs sevdası ve Mescid-i Aksa tutkusunun basit bir toprak ihtilafı, coğrafi bir çekişme değil bir iman ve akide meselesi olduğunu bilumum Siyonistlere, emperyalistlere, ırkçı faşistlere ve yalaka tabiatlılara sözüyle, özüyle, direnişiyle, cesaretiyle ve güveniyle ilan eden Gazze’ye selam olsun!

Haklı ile haksızı, kurban ile katili, zalim ile mazlumu, masum ile mücrimi, aziz ile zelili Aksa Tufanıyla Kur’an-ı Kerim’in mihenk taşına vurup ayıran Gazze’ye selam olsun!

Kahırlı, kederli, mahzun, yaralı, bitap, virane ve mağdur haline rağmen köle olmadığını, korkaklığı tanımadığını, bir Gazzeli olmaktan hiçbir zaman pişman olmadığını cesur çocuklarıyla, fedakâr anneleriyle, minnetsiz yiğitleriyle, hünerli öncüleriyle ve hikmetli liderleriyle insanlığa gösteren Gazze’ye selam olsun!

Kur’an ayetlerinden aldıkları dersle, Hz. Muhammed’in aleyhi selam sünnetinden aldıkları edep ve terbiyeyle insanlığa acının içinde tahammül, çaresizliğin içinde tevekkül, yokluğun içinde kanaat, zorluğun içinde imkân oluşturma, savaş tandırının en kızıştığı anda merhamet ve güven, zaferin muştusunda tevazu ve şükür dersi veren Gazze’ye selam olsun!

Savaşın ahlakını, direnişin hasını, cihadın alasını ve zaferin tadını ümmete yeniden tattıran GAZZE’YE MİLYOOON SELAM OLSUN!