• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Siyonist işgal rejimi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği hain bir suikast sonucunda HAMAS’ın üst düzey yöneticilerinden Salih el-Aruri ve beraberindeki Kassam komutanlarını şehit etti. Allahu Teâlâ, Salih Aruri ve diğer şehitlere rahmet eylesin, şehadetleri zaferin nişanesi olsun.

Şehid Salih Aruri’nin hayatını okuduğumuzda bir mücadele adamı olduğunu, bir şehit gibi yaşadığını ve İslami değerler uğruna büyük bedeller ödediğini görüyoruz. Tıpkı diğer İslam şehitleri gibi…

Gençlik yıllarından şehid olduğu tarihe kadar İslami çalışmalarda ve Filistin’in özgürlük mücadelesinde en ön safta bulunarak mesuliyetlerini yerine getiren biri olan Aruri, işgal rejiminin baskı ve zulümlerine karşı bilinçlenme ve örgütlenme çalışmaları kapsamında Filistinli Müslümanlara öncülük ederek tarihi bir misyon yüklenen İslami direniş hareketinin önderlerindendir.

Kassam Tugayları’nın kuruluşuna katkıda bulunan Aruri, özellikle HAMAS’ın Batı Şeria’da güçlenmesinde ve Müslüman gençlerin Filistin davası ve Kudüs konusunda bilinçlenmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

İşgal rejiminin sürekli takip ettiği ve katletmek için her yolu denediği HAMAS yöneticilerinden biri olan Aruri, siyonistlerin tehdit ve saldırılarından dolayı hiçbir zaman geri adım atmamış ve onurlu mücadelesinden hiçbir zaman taviz vermemiştir.

Şehid Salih el-Aruri, hain bir suikast sonucu şehadet şerbetini içerken ortaya koymuş olduğu mücadeleyle tüm insanlığa ve özelde de İslam ümmetine, üzerinden asırlar geçse de hiç unutulmayacak ve her daim konuşulacak çok değerli bir miras bırakmıştır.

Filistin davasının ve Filistin’deki İslami çalışmaların daha ileri gitmesinden başka bir dert ve hedefi olmamıştır Şehid Aruri’nin. Bu amaç uğruna çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür.

İşgal rejiminin hapishanelerinde 3 ayrı zaman diliminde toplamda 15 yıl kalmasına rağmen hiçbir zaman siyonistlere boyun eğmemiş, izzetli ve asil duruşunu her daim muhafaza etmeyi sürdürmüştür.

Filistin direnişi açısından bir kahramanlık destanı olan 7 Ekim Aksa Tufanı Harekâtı’nın mimarlarından biri olan Aruri, zekâsı, yöneticilik kabiliyeti, muhakeme gücü ve ilmi birikimi ve samimiyetiyle HAMAS’ın lider kadrosu arasında yerini almıştır.

HAMAS’ın ikinci adamı olan, aynı zamanda Batı Şeria’daki lider olarak da bilinen Şehid Aruri, sadece işgalci israil’in arananlar listesinde değildi, emperyalist ABD’nin de arananlar listesinde bulunuyordu. Hatta ABDD Dışişleri Bakanlığı, Aruri’nin öldürülmesine ya da tutuklanmasına yol açacak bilgileri sağlayan xiretsizlere 5 milyon dolarlık para ödülü vaadinde bulunmuştu.

Allah’u Teâlâ, bir kez daha aziz komutan Şehit Salih el-Aruri’nin ve beraberindeki İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları Semir Fandi ve Azzam el-Akra ile Mahmud Zeki Şahin, Muhammed Başaşa, Muhammed el-Rayis, Ahmed Hammud’a rahmet eylesin, şehadetlerini kabul eylesin.

Biliyoruz ki asıl kazananlar Salih Aruri ve aziz arkadaşları olmuştur, kaybedecekler ve zelil olacaklar ise dünyanın gözü önünde aylardır soykırım suçu işleyen bebek katili siyonistler ve destekçileri olacaktır.

Aksa Tufanı’nın başladığı günden bugüne her açıklamalarında “Bu bir zafer ya da şehadet cihadıdır” diyerek davalarına ve değerlerine bağlılıklarını ortaya koyan Filistin İslami Direniş Hareketi ve Kassam Tugayları’nın kahraman evlatlarına selam olsun.

Salih Aruri ve kahraman arkadaşlarına selam olsun. Ebu Ubeyde’ye, Muhammed Daif’e, Halid Meşal’e ve diğer yaşayan şehitlere selam olsun. Rabbim onlara, işgalci katillere karşı emsalsiz bir zafer nasip etsin.