• DOLAR 32.294
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2404.735
  • ...
Dünya Müslüman Alimler Birliği: İsrail işgaline direnmek terör değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karadaği, İstanbul’da düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "İşgale karşı direnişin ne uluslararası hukukta ne de ilahi hukukta terör olmadığını yüksek sesle söylemeliyiz. Sloganımız bu olsun, çünkü düşman ve beraberindekiler 7 Ekim'de yaşananların terör olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor." dedi.

Filistin halkının, özellikle de Gazze’deki Filistinlilerin barış ve güvenlikten tamamen mahrum olduğuna dikkati çeken Karadaği, “Siyonist işgalciler her şeyi yok ettiler.” ifadelerini kullandı.

Karadaği, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik işlediği katliamların ardından, "Birleşmiş Milletlerin kurulduğu tüm insani değerler, uluslararası yasalar, uluslararası normlar ve hedefler tamamen çökmüştür." dedi.

Dünyanın barış ve adaleti tesis edecek yeni bir nizama ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karadaği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dünya 5’ten büyüktür" sözüne işaret ederek, "Elbette 7 milyar, bir milyarı dahi temsil etmeyen 5 ülkeden çok daha büyük." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir