• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kamuoyunda haklı tepkilere neden olan Konya`daki STK`ların yöneticilerine verilen 205 yıllık ceza TC`nin vatandaşlarına sağladığı engin düşünce özgürlüğünü (!) bir kez daha kanıtladı.

Ben burada ceza alanların haksız olduğunu, verilen cezaların keyfi olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü verilen cezaya sebep olan savcısından hâkimine, herkes verilen bu cezanın bir ‘hak etmenin` tecellisi olmadığını bizden daha iyi biliyorlar.
Hz. Yusuf (as), Züleyha`nın çirkin davetine icabet etmeyip, dışarıya kaçması Züleyha`nın Hz. Yusuf (as)` un gömleğini arkadan yırtmasına sebep olmuştu. Hz. Yusuf (as)`ta istediğini bulamayan Züleyha, vaveyla kopararak sarayı ayağa kaldırmıştı. Züleyha`nın Hz. Yusuf (as)`a iftira atması, Hz. Yusuf (as)`un kendini savunması Züleyha`nın yakınlarının görüşünün alınmasına sebebiyet vermişti.

Züleyha`nın yakınlarının yaptığı araştırmada Hz. Yusuf (as)` un gömleğinin arkadan yırtıldığını görünce Züleyha`nın haksız olduğu kanaatine vararak Züleyha`nın Hz. Yusuf (as)`a saldırdığını söylemişti.
Hz. Yusuf (as)`un gömleğinin arkadan yırtılması O`nu bu kuru iftiradan kurtarmıştı. Fakat gömleğin arkadan yırtılması O`nu zindandan kurtaramamıştı. Hz. Yusuf (as)`un haklı olduğunu bilen Züleyha`nın eşi yine de Hz. Yusuf (as)`un bir süre zindana atılmasını istemişti.

STK yöneticilerine verilen 205 yıllık cezanın daha iyi anlaşılması için Hz. Yusuf (as)` un zindana atılmasına sebep olan yukarıdaki mesele güzel bir örnektir.

Cezada emeği geçen devletin bütün memurlarının görüşü ile Züleyha`nın eşinin görüşü arasında hiçbir fark yoktur. Cezayı verenler bu STK`ların suçsuz olduğunu gayet iyi bilmektedirler. Malum STK`lar yaptıkları bütün hayır çalışmalarının karşılığında böylesi saldırılara maruz kaldılar. STK`lar kapatıldı, yöneticilerine cezalar yağdı…
Her türlü saldırıya rağmen yine de gömlekleri arkadan yırtıldı.
Kuruldukları günden bu yana kendilerinden hayırdan başka hiçbir şeyin irad olmadığı STK`lar, örgütün saldırılarına maruz kalıp, yöneticileri katledildi. Devlet tarafından kapılarına kilit vuruldu.

Bu kadar saldırı, tehdit, baskı, dayatma ve tecritlere rağmen gömleğinin önden yırtılmasına fırsat vermeyen STK yöneticileri, Hz. Yusuf (as) gibi zindana gönderildi/gönderilecek…

Hz. Yusuf (as)`u zindana gönderen Züleyha`nın eşi, şereflerinin ayaklar altına alındığını bahane ederek Hz. Yusuf (as)` u bir süre zindana göndermeyi uygun gördü. Hz. Yusuf (as)`u zindana göndererek halkın nezdinde ki şereflerini kurtaracağını düşündü. Hâlbuki Yusuf (as), zindana girerek Allah (cc)`a olan bağlılığını ve muhabbetini biraz daha pekiştirecek ve zindandan çıkıp Mısır`ın AZİZİ olacaktır.

STK yöneticilerine verilen cezada devlet şerefini korumaya çalışıyor. Nasıl mı?

STK`lar devletin koruyup, gözetmek zorunda olduğu mazlum halka sahip çıkıp onlara yardım elini uzattığı için,
Yaptıkları hayırlı hizmetlerle asayişi temin ettikleri için,
Kan davalılarını barıştırdıkları için,
Gençlere Allah`ı ve Resulü`nü sevdirerek onların istikamet üzere ilerlemelerini sağladığı için,
Kalplerde körelmeye yüz tutmuş Peygamber sevgisini harekete geçirdiği için,
Müttefikleri ABD ve Siyonist israili meydanlarda tel`in ettikleri için,
Dindar bir nesil yetiştirmeye çalıştıkları için,
Kısacası devletin yapmakta yükümlü olup ta yapmadıklarını yaptıkları içindir bu ceza…
 
Bunun başka bir tarifi yoktur.
Burada şunu da belirtmek isteriz ki; gün gelecek haksız yere zindana attıklarınız/atacaklarınız zindan bahadırları bu millete öncülük edip, bu milletin AZİZ`leri olacaklardır. Siz sadece bunu yapmakla bu sürenin biraz daha kısalmasını sağlıyorsunuz.
 
İşte Orta doğuya önder (!) olacak Türkiye`nin düşünce özgürlüğüne tavrı ve yaklaşımı: "205 yıllık haksız ceza… "
Şu ülkede adaletin yaşanacağı bir güne kavuşmak duası ile
Allah`a emanet olun…