• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Türkiye yıllardır pkk sorununu çözmek için bir sürü proje geliştirdi ve bir kısmını hayata geçirdi. Yapılan bütün projelere rağmen pkk eylemlerinden vazgeçmedi. Yapılan her projeye karşı pkk daha fazla mazlum Kürt halkının kanını akıtmaya devam etti. Tamamen kanla beslenen bir örgütten başka bir şey de beklenmezdi. Pkk terör örgütünü bu kadar pervasız hale getiren yine TC`dir. Niye mi?

-Devletin kendi elleriyle kurduğu ve zıvanadan çıkıp baş edilemez bir hale gelmesinin tek sebebi yine devlettir.

-Pkk ile Kürt sorununu birbirine katan devlet Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan bütün Kürtleri aynı kefeye koydu. Müslüman Kürt ile pkk`yi birbirinden ayıramayan bir devletten böyle bir sorunu çözmesi beklenemez herhalde…

-Yapılan operasyonlarda pkk`nin yerine mazlum halkı mağdur eden devlet, sadece pkk`yi değil mazlum Kürt halkını da karşısında buldu.

-Köy boşaltmalarıyla halka zulmeden devlet, pkk`nin ekmeğine yağ sürdü.

-Pkk`nin dış devletlerle olan bağlantısını tek tek bildiği halde bunu gidermek için hiç çaba sarf etmemesi pkk`nin daha da güçlenmesine sebep oldu.

-Kesin çözümler yerine geçici ve yüzeysel sorunlarla ilgilenen devlet, çözümden yana olmadığını gösterdi.

-İktidar hevesiyle bu sorun çözümü hakkında kimseyle görüşmeyip, kibirlenen iktidar bir kez daha gerçekten bu sorunu çözmenin taraftarı olmadığını gösterdi.

-İktidarıyla, muhalefetiyle sadece cenaze namazlarında bir araya gelen devlet erkânı, samimiyetsizliklerini bir daha gösterdi.

-Kürt sorununun muhatabı olarak sadece pkk`yi gören devlet, bu tavrı ile bölgedeki diğer dindar Kürtleri muhatap almayıp yanlışın en büyüğünü yaptı.

-Bir kez olsun bölgedeki dindar STK` ların düşünce ve çözüm önerilerini dinlemeyen hükümet, bu sorunu nasıl çözeceğini düşünüyor acaba?

-Bölgede bu sorunun çözümü için projeler sunabilecek o kadar STK, âlim ve kanaat önderi varken kibir yapıp tek başına çözmeye çalışması bu sorunu daha da katmerleştirdi.

-Meydanlara inen milyonlarca insanı görmemezlikten gelip, birkaç taş atan çocuğu gören böyle bir hükümet nasıl bu sorunu çözsün…

-Ülkenin LA aydınlarının çözüm önerilerini dikkate alıp asil Kürt olan dindar Kürtleri muhatap almayarak çözümü, çözümsüzlük haline getirmiştir.

-Sözde pkk`ye karşı olan medyaya dokunmadan edemeyeceğim… Pkk`nin on beş kişi ile çıkardığı bir eylemi dakikalarca ekrana getirip, Müslüman Kürtleri gündeme bile getirmeyen medya, bu sorunun çözülmemesi için özel bir çaba sarf ediyor ve bundan nemalanıyor…

-Öcalan`a öz evladı gibi bakan hükümet, Müslüman Kürt mahkûmları ilden ile sürgün ederek sorunu çözeceğini zannediyor.

Hükümetin yaptığı onca yanlış var ki, ne bu sayfaya sığar ne de kitaplara… Kimse bu kadar yanlıştan bir doğru çıkmasını beklemesin…

Öncelikle her gün yol kesmekten, mazlum sivil halkı öldürmekten çekinmeyen pkk, Kürtlerin asla temsilcisi değildir. Kürtler geçmişten bu yana dindarlıklarıyla biliniyorlar. Hiçbir zaman mazlum halkı katletmemiştir. Aksine sürekli birileri tarafından katledilmişler. Bunu hem Kürtler hem Türkler hem de devlet böyle bile…

Ayrıca Bölgedeki STK`lar dinlenilmeden, görüşleri alınmadan bu sorun çözülmez…
Ve en nihayetinde bu sorunu ne pkk çözebilir ne de hükümet… Bu sorunu ancak öz Kürtlerin içerisinden çıkmış, dindar Kürtler yani Mustazaflar Hareketi çözer. Bunun için özellikle bu harekete ihtiyacımız var. Aksi takdirde bu sorunlar çözülemez ve bu sorunun ceremesini yine mazlum halk çeker. Devlet erkânı cenazede zoraki iki damla gözyaşı döker, daha cenazeden ayrılmadan her şeyi unutur.

Tercih yine halkın… Ya gözyaşı dökmeye razı olacak ya da bu sorunu çözmeye aday olan Mustazaflar Hareketine destek verecek…

Dua ile wesselam