• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...

Bir atasözü vardır biraz ağır olacak ama yaşanan durum karşısında bence pek ağır olmaz ; “Eceli gelen köpek cami duvarına işer” diye.
Sonunda bunu da yaptı zalimler. Beş yüz yıllık bir camiyi yaktılar. Bir tarihi, bir medeniyeti yaktınız. Ne diyelim Allah da sizi yaksın.

Cumhuriyet döneminde ahırlara çevrilen camileri çok duyduk ama yakılan camileri duymadık. Şimdi bu kahrolanıcalar bunu da yaptılar. Hem de beş yüz yıllık bir camiyi.

O cami bize diyor ki; ben beş yüz yıldır ayaktayım bu zalimler gibi zalim görmedim.

Evet, insanları öldürmekten bir an olsun geri kalmayan, okulları yakan, Kuran Kurslarını yakan, kütüphaneleri yakan bir zihniyetin camileri yakması çok mu? Elbette gözünü kırpmadan onu da yakacaklar. Böylece gerçek yüzlerini ortaya çıkaracaklar. Ne kadar zalim olduklarını yaktıkları, yıktıkları ve öldürdükleri ile bir daha gösterecekler. Gözümüze sokacaklar. Anlamayan, anlamak istemeyenlere bir daha bir daha gösterecekler.

İnsan bu kadar da mı kör ve sağır olur bilmem ki; adamlar dernekleri yaktılar bir kulp buldunuz, partileri yaktılar bir bahane buldunuz, Kuran Kursunu yaktılar sessiz kaldınız, evlerinizi yıktılar, sokaklarınız kazdılar, camilerinizi yaktılar hala ölüm sessizliğindesiniz. Eğer hala da uyanamadıysanız zalim ile beraber cehennemde uyanırsınız. Artık bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Bu kadar zalimlik, bu kadar kin ve öfke nerden geliyor Allah`ım.

Elleri kuruyasıcalar saldıracaksanız, erkekseniz karakollara, hapishanelere, askeri birliklere saldırın! Bütün insanlar, bütün dinler ve düşünceler tarafından dokunulmaz kabul edilen mekânlara saldırmak ancak sizin gibi dağda yetişmiş, insanlıktan ve medeniyetten nasipsiz insanların yapacağı bir şeydir.  Sizin yüzünüzden Kürtlüğümüzden utanır hale geldik. Sizler Kürdün ne mertliğini, ne ar ve namusunu, nede insanlığını bıraktınız. Kürtleri insanların yüzüne bakamaz hale getirdiniz. Siz hangi savaş hukukunu uyguluyorsunuz da bu kutsal yerleri yakıp yıkabiliyorsunuz? Hangi medeniyetsiz ve insanlıktan nasipsiz sizlere bu emirleri veriyor? Tarihte çizilen Kürt resmini yakıp yıktınız. Onun yerine bir canavar resmi koydunuz.

Siz tarihi kiliseleri ihya eder, ama tarihi camileri yakarsınız. Siz haham ve rahipleri dost edinir, imam ve müezzinleri katledersiniz. Söyleyin bana sizi kimin çocuklarısınız? Siz hangi millettensiniz?

Beş yüzyıldır orada duran, beş yüz savaş görmüş, beş yüz çeşit insan geçirmiş o piri fani camiyi katletmeye nasıl eliniz vardı? Hiç mi tarihte sizin gibi zalimler gelmedi?

Evet, sizin yaptığınız bu eylem gösteriyor ki bu topraklar beş yüz yıldır sizin gibi zalim görmedi. Onun da şahidi işte yaktığınız bu Kurşunlu Camisidir.