• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Evet, yanlış anlamadınız, Fransa bir bütün olarak Afrika’ya verilmeli, en büyük hisse Cezayir’e ait olmak üzere gördükleri zulüm oranında kendi aralarında adil bir şekilde bölüşmelidirler.

Fransızlara gelince, onlar da ister Afrika’ya gitsinler orayı mamur etsinler, ister hizmetçi olarak Fransa’da kalsınlar, kendileri bilir.

Biliyorum, bizim bu teklifimizi hayalden de öte çok uçuk bularak tebessüm edenler olacak.

Fakat şurası unutulmamalıdır ki Fransa’yı tazminat olarak olduğu gibi Afrikalılara verseniz inanın ki yine de yaptığı zulmün karşılığını ödemiş olmaz.

Baksanız ya, Almanya seksen yıla yakındır Yahudilere milyarlarca mark, dolar soykırım tazminatı ödedi ve hala ödemeye devam ediyor.

Almanya’nın Yahudilere yaptığı Fransa’nın Afrikalılara yaptığının yanında devede kulak kalır. Her şeyden önce Almanya bir defa katliam yapmıştır. Fransa iki asra yakın Afrika’da katliam yapmış, iki asırdan bu yana alın terini sömürmüş, sadece Cezayir’de milyonlarca  Müslümanı katletmiş, soykırım uygulamış, dillerini unutturmuş, dinlerini dayatmıştır.

Bugün dahi gücü yettiğince aynı şeyleri yapmaya devam ediyor.

Doksanlı yıllarda arkadaşlar Paris’in yer altı metrosunu gezdirmişlerdi, bazı noktalarda yerin altında yedi kat inilmişti. Başta Paris  metrosu olmak üzere Fransa’nın altı bu şekilde Cezayirli Müslümanlara karın tokluğuna köstebek gibi kazdırılmıştı.

Fransa bugün yaptıklarının karşılığını değil henüz milyonda birini bile ödememiştir.

Gönül ister ki Afrikalılar söz konusu haklarını bu şekilde değil de uluslararası yaptırım gücüne sahip büyük mahkemeler eliyle elde edebilsin.

Yine gönül ister ki Fransızlar akıllarını başlarına alsınlar, kabaran faşist damarlarını törpülesinler, başta Cezayir olmak üzere Afrika dünyasına karşı işledikleri suçları itiraf etsinler.

Olur mu dersiniz, yaparlar mı bunu? Vallahi kendileri bilir.