• DOLAR 32.406
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2388.451
  • ...

Değişim dediler de başka bir şey demediler şu CHP’liler. Bari gerçekten değişim istiyor olsalar da içimiz yanmasa. Değişim diyenlerin değişimden anladıkları tek şey liderin değişmesi. Onlara göre lider değişti mi her şey değişmiş olacak, düşüncenin zihniyetin değişmesi hiç önemli değil.

Halbuki değişimin en daniskasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Adam şunu çok iyi anlamış; Türkiye’nin yüzde  altmış beşi sağcıdır ve sağdan rey almadan iktidara gelmek imkânsızdır. Hele hele geçmiş kimliğiyle CHP’nin iktidara gelmesini tarih yazmamıştır. Bu durumda yapılması gereken ilk şey CHP’nin katliamlarla dolu karanlık geçmişinden kurtulması değil midir? Adamcağız da bunu yapıyor, geçmişteki CHP iktidarlarının yaptıklarından dolayı özür diliyor bunun için helalleşme başlatıyor, bunca küçük sağ partilere kırk milletvekili ikram ediyor. Söyleyin bundan daha büyük değişimci olabilir mi?

Diyeceksiniz ki bütün bunları iktidar için yapıyor. Peki, değişim tekerlemesini dilinden düşürmeyen berikiler ne için düşürmüyor, başka bir şey için mi?

Gülünç olan şey ise değişme adına birilerinin CHP’nin fabrika ayarlarına dönmesini istemeleridir. Yani Mustafa Kemal’in İsmet İnönü’nün günlerine dönülmesini istemesidir.

CHP ve Kılıçdaroğlu eleştirisi yapmak üzere ekranlara çıkanlara dikkat ederseniz çoğunluğu eski CHP özlemcileridir ve bu özlemlerini dile getirmektedirler.

Peki, Mustafa Kemal ve İsmet İnönü CHP’si kaç defa seçim kazanarak iktidara gelmiştir?

Denilebilir ki bunca zamandır CHP’nin başında duran ve üstelik hiç bir seçim kazanamayan Kılıçdaroğlu’nun artık oradan ayrılması ve yerine Ekrem İmamoğlu’nun gelmesi başlı başına bir değişimdir.

Acaba öyle midir? Ekrem İmamoğlu’ndan bir kerecik olsun neyi ve neleri değiştireceklerine dair bir şey duymadık.

Aslında bizi hiç ilgilendirmez, başlarına kimi getirirlerse getirsinler, kendilerinin bileceği bir şey.

Peki o halde bu konulara niçin giriyoruz? İstiyoruz ki şu CHP bizzat CHP’liler tarafından feshedilse, imha edilse, ortadan kaldırılsa da bu millet bütün resmi törenlerinde Altı Ok üzerine ant içmekten kurtulsa.

Söyleyin, bundan daha büyük bir değişim ne olabilir?

Bu düşüncelerle cumanız mübarek olsun.