• DOLAR 32.384
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2411.202
  • ...

Yine etraf vakıf dernek ve benzer kuruluşların çocukların yaz tatillerini değerlendirme  adına afişleriyle dolmaya başladı.  Tatil boyunca çocuklara kazandıracakları spor, müzik, gezi gibi etkinlikleri  sıralıyorlar. İslami STK’lar da bunlarla birlikte verecekleri dini bilgileri ilave etmişler.

Öncelikle şu üç dört yıldan bu yana ders yılı ne zaman başlar ne zaman biter, tatil ne zaman başlar ne zaman biter unuttuk ve kafalarımız iyice karıştı. Zaten günlerin büyük bir kısmını uzaktan yani evden eğitimle geçiren öğrenciler için yaz tatilinin ne anlama geldiğini kendileri de anlamıyor.

Şimdi böyle bir sezondan sonra çocukların yaz tatillerine el konulmasını, işgal edilmesini doğru bulmuyorum. Hele İslami eğitim adına gösterişli bir sofra duası ve benzer şeylerle çocukların evlerine gönderilmesini tebessümle karşılıyoruz. Üstelik bunun için ciddi ücretler alınmasını ahlaki de bulmuyoruz.

Sözü uzatmayalım, camilerimiz çocuklarımızın yaz tatillerini değerlendireceği alternatifsiz yerlerdir.

Bir Müslüman İslam adına hayat boyu kendisine lazım olacak ne varsa hepsini mahallesindeki camiden alabileceğine inanıyoruz. Sadece öğrenim değil öğrendiklerini hayata geçirme alanıdır camiiler.

Çocukların mahalle büyükleriyle her gün camilerde bir araya gelmenin ne anlama geldiğini iyi düşünün. Günümüz dünyasında çocuklarla büyükleri camiden başka kim bir araya getirebilir?

Bu arada çocukların kendi mahallesinde kendi cemaatiyle beraber olması apayrı bir şeydir.

Yine aynı şekilde bir çocuğun mahallenin imamıyla tanış ve arkadaş olması o mahallenin İslami hayatına çok büyük bir katkıdır.