• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gözlerimiz o kabiliyete sahip olsaydı da bugün yeryüzünden semalara nelerin yükseldiğini bir görebilseydik.

Belki kulaklarımız birazcık da olsa bu özelliğe sahip olduğu için yeryüzünden arşa yükselen dua ve yakarışları bir nebzecik de olsun duyabiliyoruz.

Fakat yeryüzünden semalara yükselen şey sadece dua ve yakarışlar değil, daha başka şeyler var.

“Kim izzet, onur arıyorsa bilsin ki, izzet tamamen Allah’ın elindedir. Güzel ve hoş sözler O’na yükselir, salih amel de onları yükseltir…” (35/10)

Bugün insanımızın yüreğinden çıkan ve kelimelere dökülen dua ve yakarışlar Allah’a yükseldiği gibi salih ameller de onu bizzat yükseltiyor, yükselmesine vesile oluyor.

Bugün bu ülkede çok yoğun bir şekilde yerküreden arşa yükselen sözler ve o sözleri destekleyen güzel ve salih ameller var.

İnanıyoruz ki elbette aynı şekilde hatta daha fazlasıyla Arş-ı Âlâ’dan da yeryüzüne inen rahmet olacaktır.

Dikkatle bakınız, bugün insanlar arasında şu ana kadar görülmeyen bir yoğunlukta iyilik yarışı başlamıştır, Rabbimizin hoşuna gidecek, O’nun seveceği bir yarış. Zaten “iyilikte ve hayırda yarışın” diye bize Kendisi emretmişti.

Başta da söylediğim gibi şu anda göklerdeki şu yoğun trafiği izleyebilseydik, meleklerin yoğunluğunu izleyebilseydik. Ama üzülmeye gerek yok, göremesek bile bunun böyle olduğuna yürekten inanıyoruz. Bir gün, belki de bu dünyadan ayrılacağımız demde o melekler bize görünecekler; “Biz sizin dünyada da ahirette de dostlarınızdık” (Fussılet 30,31) diyecekler.

Bela ve imtihanımız büyük olabilir ama biliniz ki hayırda yarışan tır filolarının yolculuğu varıp bir şehrimizde bitmiyor, oradan da Arş-ı Âlâ’ya yükselerek devam etmektedir.

Hani Kadir gecesinde “her bir iş için, her bir güzel amel için melekler iner de iner” buyuruluyor ya, Allah’ın izniyle şu mübarek günlerde de Müslümanların hayır yarışı için de meleklerin durmadan inip çıktığına yürekten inanıyoruz.

Bize düşen söz konusu bu iyilik ve hayır yarışındaki yerimizi almak, amellerimizin arşa yükseldiğini yürekten hissetmektir.