• DOLAR 32.222
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2454.047
  • ...

Toplumları derinden sarsan sayısız sorunların yaşandığı günümüz dünyasında, BM'nin yapmış olduğu istatistiklere göre Türkiye; dünya mutluluk raporunda 104. sırada yer almaktadır.

Bu rapor gösteriyor ki; toplu halde yaşayan insanlar arasında huzur ve mutluluğun sağlanabilmesi için bireylerin, hak ve yükümlülüklerini bilmeleri ve sorumluluk bilinci içerisinde bunun gereğini yerine getirmeleri gerekir.

Toplum bu sorumluluk bilincini ve haklarını en temelde aile kurumu ile öğrenir. Çünkü toplumun en küçük birimi ailedir ve ailede yaşanan sorunlar bireylerin yaşam tarzına yansır. Bireyin aile içerisinde yaşadığı tartışmalar ve bastırılmış duygular onların, huzursuz ve depresif bir yaşantıya yönelmesine neden olmaktadır.

Bunun yanı sıra içinde yaşadığımız dünyada insanlık olarak birçok sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunların başında da ekonomik sıkıntıların olduğu bilinmektedir. Özellikle de 7 yıl önce belirli miktarda verilen doğum paraları değişen ekonomiye rağmen hâlâ aynı miktardadır. Bu noktada doğum parasının miktarının değişimi toplum için önemlidir. Çünkü neslin devamı ancak doğumla gerçekleşir.

Doğum artışı, ülkenin genç nüfusunu arttırır ve ülke kalkınmasını sağlar. Tüm bu hususlar neticesinde toplumsal sorunların nedeni, sahip olduğumuz değerleri fark edememek ve bu değerleri hayata geçirememektir. Bunun için de, değerlerimizi fark etmek ve o değerleri bir davranış biçimine ve yaşayan bir değer hâline getirmek son derece önemlidir. Bu noktada da hiç şüphesiz sahip olduğumuz en önemli değer, inanç ve öğretileriyle 14 asırdır insanlığı aydınlatan ve bir ışık kaynağı olan yüce dinimiz İslâm'dır.

SELAM VE DUA İLE

Zeynep Sarıağaç