• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

7 Ekim 2023 tarihinde HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Aksa Tufanı Operasyonu adıyla israil geneline geniş çaplı bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası israil, HAMAS için savaş ilanı kararı almış ve çıkan çatışmalarda 2 bine yakın israilli ve 3 bine yakın Filistinli olmak üzere 5 bine yakın fazla kişi ölmüş, 10 bini aşkın kişi de yaralanmıştır. İsrail, Yom Kippur Savaşı'ndan bu yana ilk defa savaş ilanı kararı almış ve Gazze'ye tonlarca bomba yağdırmaya başlamıştır.

Saldırılar öncelikle Gazze'den israil'e atılan 5.000 roketle başladı. İsrail İstihbaratı'nın güvenlik zafiyeti nedeniyle Kassam Tugayları paramotor güçleriyle sınırları geçerek israil'in yedi ayrı bölgesine girmeyi başardı. Pek çok siyonist asker ve üst düzey komutanları öldürüldü veya esir alındı. Bazı askerî üsler ele geçirildi. Çatışmalardan sonra israil ülke genelinde olağanüstü hâl ilan etti. 8 Ekim gecesi itibarıyla israil ordusu işgal edilen tüm toprakların kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini ve Gazze'yi hedef alacaklarını duyursa da HAMAS izzetli direnişine devam ediyor.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el- Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim'de gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı operasyonu için iki yıl hazırlık yaptıklarını söyledi. Ebu Ubeyde, "israil'in Gazze'ye saldırı düzenleyeceği kilit noktaları vurduk" dedi. Aksa Tufanı operasyonu, 2018 yılında Gazze'de kuruluşunu ilan eden Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası öncülüğünde yürütülüyor. 23 Temmuz 2018'de 'işgale karşı birleşik bir mücadele cephesi oluşturmak' ve 'eylemleri tek merkezden koordine etmek' amacıyla kuruluşunu ilan eden 'Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası'nda farklı çizgilerdeki 12 Filistinli askeri grup bulunuyor. Hamdolsun, hepsi tek ses ve tek yürek olup Siyonist çetenin kalbine korku salmaya devam ediyorlar.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın komutanı Muhammed ed-Dayf, saldırıları "Mescid-i Aksa'nın kirletilmesine yanıt olarak gerçekleştirdiklerini, ayrıca Siyonist israil'in bu yıl yüzlerce Filistinliyi katletmesi ve yaralamasının böylesi bir operasyonu gerekli kıldığını deklare ettiler. Ölümü korkutan komutan Muhammed ed-Dayf, Filistinlilere ve Arap kökenli israillilere, "işgalcileri kovun ve duvarları yıkın" çağrısında bulundu. Saldırıların başlamasından kısa bir süre sonra Batı Yaka'da acil bir toplantı düzenleyen Mahmud Abbas, Gazze saldırılarını destekleyerek Filistinlilerin "israil işgaline karşı kendilerini savunma hakkına sahip olduklarını vurguladı.”

Gazze Şeridi'nden daha sonra en az 5000 roket ateşlendi, direniş erleri sınırı aştı ve israil'e girdi, operasyonun başlangıcında en az 300 israilliyi öldürdü ve israil hükümetinin olağanüstü hal ilan etmesine neden oldu; Katil Binyamin Netanyahu, saldırıların başlamasının ardından ulusa sesleniş konuşmasında israil'in "savaşta olduğunu" ifade etti. Bu sürede israil'e sızmış olan yiğitler, Gazze Şeridi'ne yakın birçok şehre girdi. 80 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir yenilgiye uğradı israil... Öve öve yere göğe sığdıramadıkları MOSSAD cinayet şebekesi ve türevlerinin kartondan birer kaplan olduğu bu vesileyle daha iyi anlaşıldı.

Allah yolunda zafer sabırla olur, kurtuluş da sebatla olur. İyi akıbet de elbette ki takva sahipleri içindir. Bunun için bizler zaferle değil, seferle yükümlüyüz; hem zafer O'nun katındadır, dilediğini aziz eden, dilediğini zelil eden de Allah'tır. Şayet bizler rabbimizin emrettiği şekilde kullukta bulunup nimetlerine hakkıyla şükretsek, o bize her türlü imkânı ve nimetini bahşeder, zaferler nasip eder. Ümmetin medar-ı iftiharı İzzettin el-Kassam Tugayları bir sabah ansızın, ebabil kuşları misali Siyonistlerin üzerine binlerce roket yağdırarak israil'in kentlerini cehenneme çevirdi.

Gasıp çete, insan hakları beyannamesi ve uluslararası kuralları hiçe sayarak 2,5 Milyon Müslüman mazlumun en temel insani hakkı olan suyunu ve elektriğini dahi kesmiş, Gazze'ye gıda girişine izin vermemektedir. 6 günde 6 bin bomba atılan Gazze halkı, buna rağmen direnişe destek yürüyüşü yapmışsa, bundan bu halkı yenemezsiniz! Mesajı alınmalıdır. Düşünebiliyor musunuz? Gasıp israil'in Gazze'ye 6 günde yağdırdığı bomba sayısı emperyalist ABD'nin Afganistan'a bir yılda yağdırdığı bomba sayısına eşittir. Ne var ki zalim dünya bu katliam karşısında üç maymunları oynamaya devam etmektedir. Bu yazıyı kaleme aldığım esnada Siyonist israil, Gazze'yi havadan ve karadan yoğun bombardımana ara vermemişti. Gazze sınırında askeri yığınakta bulunup Gazze'ye muhtemel bir kara harekâtında bulunmak için de hazırlık yapıyordu.

Başta HAMAS ve İslami Cihad olmak üzere Filistin ve Aksa için direnen tüm yiğitlere selam olsun!