• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Bilindiği üzere sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, İsrail’in şiddet ve acımasız hava saldırılarından sonra  internet ve telefon hatlarının kesildiği Gazze’de insani yardım kuruluşlarının ve sosyal medya üzerinden milyonlarca insanın çağrısı üzerine Gazze’de  Starlink uydu hizmeti sunabileceklerini söylemişti.

Daha sonraki bir ifadesinde de Gazze’de faaliyet gösteren tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı desteğinde bulunacaklarını söyleyerek daha ileri bir adım atmıştı.

Elon Musk, bir paylaşımında da  sahip olduğu  “X’in, Gazze’deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerini Gazze’deki Kızılhaç/Ay’a ve İsrail’deki hastanelere bağışlayacağını” duyurmuştu.

Zaten 7 Ekim’den bu yana Filistin’de ve bu bağlamda dünyada yaşanan tüm gelişmeleri bazı kısıtlamaları olsa da, insanlara en duyurmaya  aracı olan en birinci sıradaki sosyal medya platformu X’ti.

Tüm bunların ardından toplumda büyük bir sempati uyandırdı ve yaşa Elon nidaları yükseldi dünyanın dört bir yanından. Bir anda dijital dünyanın kahramanı ilan edildi.

Daha sonra siyonizm lobisi sahibi olduğu sosyal medya platformu X’te “anti-semitizmi (Yahudi halkına karşı önyargı) yayma” iddialarıyla hedef tahtasına oturttu onu.

Sonra ne olduysa oldu, ki tahmin etmek zor olmasa gerek, dijital dünyanın korkusuz hümanist (!) prensi, Siyonizm krallığını ziyaret etmek için, adının İsrail olduğu iddia edilen yeri ziyaret etti.

Netanyahu ve  Isaac Herzog ile bir müsamerede rol aldı. Elon’ a şehir efsanesi haline gelen, bir ‘boş beşik’ filmi izlettirildi. Uslu ve ürkek bir çocuğun çizgi film seyrederken ki hali gibi izledi bu filmi.

Sonuç; Musk, “sahibi olduğu Starlink’in uydu interneti hizmetinin İsrail hükümetinin onayı haricinde Gazze’ye internet sağlamayacağı konusunda da anlaştı.”

Siyonist Devlet Başkanı Herzog görüşme de Musk’a, “sizin yönettiğiniz de dahil olmak üzere, sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar” dedi.

Sonra da, beraberce tüm gemileri yaktılar...

Eee..

Herkesin zayıf bir damarı vardır. Artık Elon nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldıysa, iplerini verdi birilerinin eline. Sonra şunları söyledi..

Daha doğrusu, trajikomik kukla oyununda, kuklaya söyletilen replikler şöyleydi:

 “İnsanların öldürüldüğü (İsrail) yerleri görmek, kesinlikle duygusal açıdan zor bir gündü diyebilirim. Az önce Başbakan Netanyahu ile de konuştum. Bence Gazze ile ilgili üç şey var. (Hamas’ı kast ederek) Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmekten başka bir seçenek yok. Fikirlerini değiştirmeyecekler.”

‘Gazze’de eğitim değişmeli ki yeni katil nesil yetişmesin’’

 

Sonrasında Hamas, “Gazze halkının maruz kaldığı katliamı ve yıkımın boyutlarını objektiflik ve güvenirlik standartlarına uygun olarak görmesi için Musk’ı Gazze’ye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Ancak Mask, koordinatları sahibi tarafından yüklenen  bir robot veya yapay bir zekânın verebileceği soğuk ve hissiz bir şekilde şu cevabı verdi:

“Şu anda burası (Gazze) biraz tehlikeli görünüyor.”

Aslında çok iyi biliyor ki, Gazze; sivilleri kimin öldürdüğünü çok iyi anlatacak!

Bombalanan okullar, öğrencileri katledilmiş sınıflar Gazze’deki  değişmesi gereken eğitimin durumunu bir tokat gibi yüzüne çarpacak!

Ve Gazze kuvözlerde yeni doğan bebekleri, oksijensiz bırakarak,ciğerleri patlayıncaya kadar ağlamaya,cesetlerini çürümeye,kurtlanmaya mahkum eden ve sahipsiz,yalnız bir ölümü reva gören, binlerce çocuğu, insanı, en ağır bombalarla katleden, fosfor bombalarıyla hücre hücre yakan, henüz adı bilinmeyen silahları, kimyasalları üzerlerinde deneyen; yeni nesil katillerin kim olduğunu çok ama çok iyi gösterecek!

Ama elbette el oğlu el Elon, bunları bilse bile görmek istemeyecek..

Zira “Küfür tek millettir”...

Bazı insanlardan medet ummayı bırakalım artık!

Romantik ve ütopik düşünmekten vazgeçelim!

Bize bizden gayrı dost yok!

“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır..” (Maide,51)

En kısa zamanda Müslümanların kendilerine ait, güçlü ve etkin sosyal medya platformlarına sahip olması, dijital dünyanın egemen, zorba güçlerinin tahakkümünden, sansürlerinden, tehditlerinden kurtulup, bu alanda etkin, erkin ve söz sahibi olması duasıyla...