• DOLAR 32.401
  • EURO 34.658
  • ALTIN 2393.559
  • ...

Karışık düşüncelerimizin durulmaya, kirlenmiş ruhlarımızın arınmaya, yorgun ve telaşlı atan kalplerimizin sakinleşmeye, elimizden kayıveriyormuş gibi son sürat akan hayatlarımızın, dinginleşmeye ihtiyacı var...

Yine yeniden, en güzele en doğruya en hayırlıya en iyiye ulaştıracak tertemiz ve samimi tövbelerle hayat bulmuş, yeni başlangıçlara ulaştıracak, ihlas ve istikamet üzere yol aldıracak, nice hayırlı eyleme dönüşecek niyetlere ihtiyacımız var..

Bizi kendimize getirecek, sırat-ı müstakim üzere ayaklarımızı sabit tutacak, kaymamıza, sendelememize, tökezlememize izin vermeyecek uzun uzun kıyamlara ihtiyacımız var..

O kıyamlar ki, önce kendi hayatlarımızda inkılaplara vesile olacak, sonra toplumsal dönüşümlerin, silkinişlerin, uyanışların fitilini nuru ile ateşleyecek..

Alınlarımızı şefkatle öpecek seccadelerde, uzun uzun yapacağımız secdelere ihtiyacımız var..

O secdeler ki, omuzlarımızdaki yükleri, sinelerimizdeki dertleri, bellerimizi büken endişeleri, Alemlerin Rabbine arz etmek için bizden alan, bedenimizi ve ruhumuzu huzura vardırarak hafifleten, vuslat ile tedavi eden..

Yüreklerimizi avuçlayarak, en samimi yakarışlarla, en içli gözyaşlarıyla, gönlümüze şifa olacak, mazlumlara müjde, zalimlere kâbus olacak, ibadetlerimizi ubudiyet ekseninde kemale erdirecek, ibadetlerimizin özü olan; kabul ve makbul olacak dualara ihtiyacımız var..

Ve daha çok muhabbet etmeye, kâinata ve tüm yaratılmışlara Rahman hatırına merhamet ile yaklaşmaya, kainat kitabını hikmet ile, El-Kitabı haşyet ve basiret ile okumaya, daha kalpten, daha bir içten, Rabbimizi zikretmeye, daha bir cömertçe maddi ve manevi infaklarımızı çoğaltmaya ihtiyacımız var..

 İşin aslı, tüm bunları yapacak azmi ve gayreti bulabilmemiz için; Hira’larımıza çekilip bol bol tefekkür etmeye, tezekkür ile mana aleminde derinleşmeye, tedebbür ile yeniden doğmaya azmetmeye ihtiyacımız var..

 Bunu için, tüm kalabalıklardan uzaklaşıp, dünyadan gerisin geriye, var gücümüzle çekilmeye ihtiyacımız var..

İşte bu yeniden ve yenilenmiş bir şekilde, topluma dönebilmenin en büyük motivasyonu olacaktır biiznillah. Bu çekilmenin manevi gücü, bizi topluma var gücüyle istikamet üzere itecek ve inşaallah nice güzel hedefimize tam olarak isabet ettirecektir...