• DOLAR 32.405
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2384.55
  • ...

Sözde sanatçı müsveddesinden sonra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de değerlerimize dil uzatma densizliğinde bulundu. Fakat Doğu Perinçek daha önce de bu kinini ve saldırıları sinsice yapıyordu. Siyasi saiklerle kendini frenlemeye çalışsa da zaman zaman dilinin altındaki baklayı çıkarıyor. Zira Perinçek’in hayat felsefesi  değişmemiş Marksist/Sosyalist bir çizgide hep devam etmiştir..1960 yılında Türk solu, Sovyetler Birliği ve Çin taraftarları olarak ikiye ayrılınca, Perinçek Çin tarafını seçmiştir. Bu kadar değişime rağmen kendisi halen Çin tarafında olmaya devam ediyor. Perinçek, Marksistliğin bir neticesi olarak ateisttir. Ateistliğini sadece bir tercih olarak görmemiş, açıkça İslam’a karşı mücadele etmenin gerekliliği olarak görmüştür.

Bunun içindir ki başta Selman Rüştü olmak üzere Aziz Nesin, Turan Dursun, Muazzez İlmiye Çığ gibi şahısların İslam düşmanlığı içeren bütün kitaplarını “Kaynak yayınları” adıyla yayınlamıştır. İslam’ın şiarlarına ters düşen ve İslam’ın aleyhinde kim nerede bir şeyler yazmışsa Doğu Perinçek mutlaka onu alıp kendi yayın organlarıyla sahaya sürmüştür. Özellikle Selman Rüştü’nün “Şeytan ayetleri” romanında Peygamber Efendimizin pak eşlerine küfürler yağdırmış, İslam dünyasında büyük infiale sebebiyet vermişti. Dünyanın her yerinde yüzbinlerce insan sokaklara dökülmüştü.  O dönem de imam Humeyni Kab Bin Eşref olayını hatırlatarak onun öldürülme fetvasını vermiş ve başına büyük bir ödül koymuştu.

  İşte bu roman bu seferde Aziz Nesin tarafından “Düşünce özgürlüğü” adıyla Türkiye’de yayınlanmak istenmişti. Ancak kitabı nerde ve nasıl yayınlayacağını kara kara düşünüyordu. Çünkü bu densizliğe ev sahipliği yapacak kimse ortada yoktu.   Fakat fitnenin kokusunu alan Doğu Perinçek,  Aziz Nesin’le anlaşarak kendisinin sahip olduğu Aydınlık Gazetesinde romanın bölümlerini Türkçeye çevirerek yayınlıyordu.  Türkiye’deki Müslümanlar, olaya tepkiliydi ve bu ikilinin fitnesine izin vermek istemiyorlardı.  O dönemde tarihler 1993’ü gösterince Aziz Nesin, Sivas’ta “Pir Sultan’ı anma”  etkinliklerine katılmıştı. Halk Aziz Nesin’in oraya geldiğini haber almıştı.  Madımak Oteline geçen Aziz Nesin’in etrafını sarmışlardı. Oteli ateşe veren halk, 33 kişinin ölmesine neden olmuştu.

İşin özüne bakıldığında, Doğu Perinçek ve Aziz Nesin, yaşanmış olayın ana aktörleridir. Müslüman olan halkın sinir uçlarına dokunmuşlar ve fitnenin kapısını aralamışlardır. Bütün bu fitneyi çıkaran Aziz Nesin ve Doğu Perinçek ikilisi hiçbir zaman Müslüman halktan özür dilememişlerdir. Hatta yaşanan olayları Alevi ve Sünni kesimini birbirine düşürme fırsatı olarak görmüşlerdir.

Sonuç olarak;  Selman Rüştü’nün yakmış olduğu cehennem ateşinin mirasını Aziz Nesin taşıya bildiği kadar taşıdı. Bu cehennem meşalesini Doğu Perinçek sürdürmeye devam ediyor. Bu günlerde bu salyayı bir kes daha çıkarmıştır. Beyinlerinin ayrılmaz parçası olan İslam düşmanlığı hiç bitmemiştir. Ve kinlerinde ölüp ateşlerine kavuşacaklardır.