• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

HÜDA PAR, Filistin/Gazze’nin gündemden düşürülmemesi adına önemli bir organizasyon gerçekleştirdi.

7 Ekim’den bu yana bu manada binlerce eylem ve etkinliğe imza atan HÜDA PAR, son açıkladığı Beyannamede, Gazze ile ilgili yapılması gerekenleri bir bir sıralıyor.

Genel Başkan Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen Gazze Beyannamesi toplantısına basının ilgisi yoğundu.

Genel Başkanın konuşmasının girişindeki, ‘Biz bugün sadece Gazze’yi konuşacağız, sorular da o çerçevede olsun’ anlamındaki sözleri isabetli oldu. Yoksa mahalli seçimler arifesinde bu toplantıda bile yine Gazze gündem olamayacaktı.

Sadece Gazze’nin konuşulduğu programda Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderleriyle yapılan istişarelerde elde edilen öneri ve fikirler maddeler halinde tek tek sıralandı.

Beyannamede İslam ülkeleri yöneticilerinin yapacakları yanında alimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, milletvekillerinin ve diğer bütün vicdan sahibi insanların yapacakları, verecekleri tepkiye özetle değinilmiş.

Beyannamede bugün için esas sorun ve çözümün kendisine de vurgu vardı. Genel Başkan Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıkladığı Beyannamede; “İslam Ülkeleri arasındaki güvensizlik ve çekişme Müslümanların ve İslam Ülkelerinin faydasına olmamıştır. Bu durum zaafiyetlerin oluşmasına ve 9 milyonluk Siyonist şebekeye karşı zayıf, aciz ve teslim olmuş bir portre oluşmasına sebep olmuştur. İslam ülkelerini diplomatik, ekonomik ve stratejik konularda bir araya getirmenin yolları aranmalıdır” şeklindeki ifadeler dikkat çekiciydi.

Şu an işgal rejiminin istifade ettiği tek husus; İslam ülkelerinin kendi aralarındaki ayrılıkları ve güç birliği edemeyişleridir. Anlaşılan o ki; bu anlamda en az iki İslam ülkesinin ittifakı, saldırıların durmasına sebebiyet verecek ve israilin bu denli pervasızlıklarına ket vuracaktır.

Her bir İslam ülkesinin belki fiili olarak yapmak istediği şeyler vardır, ama ne yazık ki her birinin başka bir ülkeden destek alamayacağı endişesi, onun da geri durmasına ve zillet kisvesine bürünmesine sebebiyet veriyor.

Liderlik vasfı taşıyan hassasiyet sahibi ülke başkanlarının, bu konuda mekik dokumaları ve birlikte hareket etmeyi sağlayacak yollar bulmaları elzemdir.

Beyannamede fiziki müdahalenin dışında da daha yapılması gereken birçok konuya değinilmiş. Örneğin Türkiye’den israile savaşa giden Siyonistlerle ilgili önemli çözüm önerileri de vardır. Bunların vatandaşlıklarının iptali dahil yargılanmaları gerektiğine dair çağrılar vardır.

HÜDA PAR, ‘Gazze Beyannamesi’ ile gündemin bütün müştemilatıyla Gazze olması gerektiğine dair önemli bir adım atmış oldu.

HÜDA PAR gerçekten bu adımıyla yine takdir ve teşekkürü hak etti.

Teşekkürler HÜDA PAR!