• DOLAR 32.386
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2388.1
  • ...

Gazze, onur ve izzetin mihenk taşı oldu, oluyor. Gazze’ye sahip çıkanların, şeref ve izzeti kuşandıkları hesaplanırken, sahip çıkmayanların veya karşı duranların da onur sıkıntısı yaşadıkları anlayışı gittikçe herkesçe kabul görüyor.

Onun için eskiden HAMAS’a terörist diyenler bile artık Filistin/Gazze’yi ziyaret edeceklerini ifade ediyorlar.

Gazze, dünyayı hizaya getirecek gücü ortaya koyuyor. Bunu bedel ödeyerek yapıyor. Bunu direnerek yapıyor. Bunu cihat ederek yapıyor. Bunu şehitler vererek yapıyor. Bunu savaşırken bile ilkelerinden ödün vermeyerek yapıyor.

İlkelerine sıkı sıkıya sarılan Filistinli mücahitleri takdir etmeyecek kimse kalmayacak. Savaşta ve barışta ilkeli ve dürüst davranan Gazzeli mücahitlerin dünyadaki vicdan sahibi herkesi ulvi davanın etrafında toplayacakları muhakkaktır.  

Bugün Gazze’ye sahip çıkmamakla birbirini eleştiren eleştirene… Bu konuda bence kimseyi yaptığı açıklamalar üzerinden vurmaya gerek yok. Yeter ki herkes elinden geleni yapmaya başlasın; açıklamalar sadece sözde kalmasın.

Bu anlamda İran’ın yaptığı operasyon da Türkiye’nin ticari anlamda attığı kısıtlama adımları da müspet gelişmelerdir. İran’ın gerçekleştirdiği operasyon, konsolosluk çalışanlarına yönelik yapılan saldırıya misilleme olsun diye yapıldı. Ama burada neticede yine hedef taraf siyonist israildi ve zarar verildiyse şayet bu bir iyi çıkıştı demektir.

Ancak vatandaşların ve vicdan sahibi herkesin daha fazlasını istemekten geri durmamaları gerekir. Çünkü daha etkili olanı yapmak Müslüman devletlerin görevidir. Hem insani hem de İslami sorumluluk bunu gerektiriyor.

CHP; Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamlarla ilgili gösterdiği tepkinin yanında bir de fiili adımlar atmalıdır ki bu konudaki samimiyetini ortaya koymuş olsun. Son seçimlerde elde ettiği belediyelerin sayısı epey arttı. Belediyeler üzerinden araç gereç ve ekonomik destek samimiyetlerinin göstergesi olacaktır. Aksi takdirde Gazze’ye destek anlamında yapılan açıklamalar, başkasını zor durumda bırakmak için söylenen boş sözler olarak değerlendirilecektir.

Gazze gündemden düşürülmemelidir. Kimisi askeri gücüyle bu gündemi canlı tutmalı, kimisi ekonomik desteğiyle buna katkı sunmalı, kimisi de kalemi, klavyesi veya iletişim kanallarıyla dünyayı ayağa kaldırmalıdır. Bunların hepsi değerlidir.

HÜDA PAR Milletvekili Sayın Faruk Dinç’in Meclis’te ifade ettiği gibi; “6 aydır Gazze halkını soykırım politikası ile göçe zorlayan siyonist katiller, bir buçuk milyon insanın sığındığı Refah'a yönelik saldırıya hazırlanıyor. Hiçbir gündem Gazze’de gerçekleştirilen soykırımı gölgede bırakmamalı, unutturmamalıdır."

Sayın Vekilin de ifade ettiği gibi israil daha büyük katliamlara hazırlanıyor. Sağ-sol fark etmeden herkes üzerine düşeni yapsın, hepsi değerlidir.