• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Dünya yorulsa da onlar kendi topraklarını ve mukaddesatlarını yorulmaksızın savunmaya devam etti, ediyorlar.

Bu denli uzun süreli ve kapsamlı bir kuşatılmışlık karşısında yılmadan, yorulmadan karşılık veren bir avuç mücahidin yardımcısı inanıyoruz ki; Allah’tır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur.

Devam eden savaş, tarafların zahiri imkân ve gücüne göre değerlendirildiğinde, gerçekten işin içinden çıkılmıyor. Bugüne kadar şartlara ve tarafların imkân ve gücüne bakarak savaşı yorumlayanların tam da ters köşe olduğu bir savaş oldu, Gazze-siyonist israil savaşı.

Bu savaş Ukrayna-Rusya savaşına veya yakın tarihte gerçekleşen başka hiçbir savaşa benzemedi. İşgal güçlerinin karşısında adeta görünmez ordular oldu. İsrail yıkım ve sivil katliamlarından başka da herhangi bir üstünlük elde edemedi, edemiyor.

Tabi israil ile birlikte dünyanın jandarmalığına soyunan ABD ile tarihleri sömürgecilikle dolu İngiltere ve Fransa’nın da burnu adeta yerlere sürtüldü.

Gerek silah gerekse de askeri anlamda israile sundukları destekle savaşın tarafı olan bu vampirler de böylece hezimeti yaşadı, yaşıyor.

Siyonistler, bütün esirlerinin serbest bırakılması karşılığında iki aylık ateşkesi teklif ediyor. Bundan anlaşılan; saldırgan zalimler, katliamlarına tekrar Ramazan ayında devam etmek istiyor.

Bir de esirler meselesi üzerinden kendi iç kamuoyunun tepkisini alan savaş baronu çete başlarının, muhtemel anlaşmayla bu tepkileri bertaraf ettikten sonra, daha fazla hava saldırılarına ağırlık verebileceği hesap ediliyor. Onun için HAMAS tarafının, bu oyuna gelmeme konusunda azami dikkatle hareket ettiği belirtiliyor.

Bir de; malumunuz dün Uluslararası Adalet Divanı’nda israilin soykırımdan yargılanmasına dair karar açıklandı.

İsrailin, dosyanın reddi talebi, ret edildi. Gazze’deki durum ‘acil tehlike’ teşkil ediyor, şeklinde karara bağlandı ve buna göre de ihtiyati tedbirlerin alınmasına karar verildi.

Kararlar ezici çoğunlukla, 15’e 2 veya 16’ya 1 ile alındı. Mahkeme, israilin soykırımla yargılanması gerektiğine hükmetti. Vahşiler alınan kararlarla ilgili nasıl bir tavır sergileyecekler henüz belli değil; ancak kararlar tarihe geçecek türden kararlar; İSRAİL SOYKIRIMDAN YARGILANACAK!

Siyonist vahşetin Gazze’de uyguladığı soykırımdı ve mahkeme de bununla alakalı tedbir kararlarına hükmetti.

Mahkeme, insani yardımların Filistin’e/Gazze’ye ulaştırılması gerektiğine dair karar almakla beraber, yıkımın son bulması ve sivillerin hayatlarının korunmasıyla ilgili de karar verdi.

Mahkeme, israilin ihtiyati tedbirler için mahkemeye rapor sunmasını da ayrıca talep etti.

Uluslararası Adalet Divanı, HAMAS ve diğer grupların elindeki esirlerin serbest bırakılmasına da hükmetti.

İsrailin kararlara uyup uymayacağı belli olmadan, esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili HAMAS’ın ve diğer İslami oluşumların nasıl bir tutum geliştirecekleri konusu da ileriki süreçte belli olacak.

Sonuç itibariyle demem o ki; bundan böyle siyonist saldırganları daha zor günler bekliyor; çünkü gelişmeler onu gösteriyor.