Sezgin Özbay

Suriyeliler kaçak, HAMAS terörist öyle mi?

02.11.2023 01:00:00 / Sezgin Özbay

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selâm da O'nun pak Rasulüne olsun.

Filistin, son yüzyılın en şanlı tarihini yazıyor. Zalimlere ve işbirlikçilerine karşı amansız bir mücadele içinde... Bazı ülkeler, henüz en büyük hamleler yapılmamasına rağmen, harp akademilerinde HAMAS'ın savaş stratejilerini ders olarak okutma kararı almış. Rusya bunlardan biri.

HAMAS, maddi imkânsızlıklara ve çevresel birçok kısıtlamaya rağmen işgalcileri nasıl da püskürtüyor. Ama gelin görün ki HAMAS terörist(!).

Keşke herkesin konuşma hakkı olmasaydı. Keşke beyni bir kuşunki kadar bile olmayan zevatın diline ve kalemine mühür vurulsaydı. Herkesin beynini sorgulamak bize mi düşmüş? Fakat açıklarsak hak verirsiniz.

Bu tipler, Suriye'den ülkemize hicret eden kadınlara, çocuklara, çok az sayıdaki erkeklere "Ülkelerini sattılar, erkekçe savaşmayı değil kaçmayı tercih ettiler." diyorlar. Hem de Suriye'deki savaş dış güçlerle, başka ülkelerle değil de ülkenin iç savaşı olmasına ve bu savaşta 30'a yakın taraf olmasına rağmen. Kim kiminle savaşacak? Kim kimi vuracak? Kim dost, kim düşman?

Suriyelilere kaçak diyen bu güruh, Filistin'den kaçmayan ve meşru haklarını, vatanını, evini barkını savunan insanlara terörist diyor. Ne istiyorsunuz Allah aşkına? İnsanların sizin literatürünüze göre kaçak veya terörist olmaması için bombalarla yıkılan binalar altında ezilmesi yahut boynunu düşmana uzatarak 'Hadi gel beni öldür!' demesi mi gerekiyor?

Sizin derdiniz İslâm'la. Kaçıp gelen siyonistler, Ukrayna'dan gelenler, ülkesindeki hatta hayat pahalılığından kaçıp kışı bizim tatil beldelerimizde geçirenler hiç umurunuzda olmadı. Para faktörünün bunda etkili olduğuna inanmak isterdim ama maalesef gerçek öyle değil. Siz paralı Arapları da sevmiyorsunuz. Turist Arapları da tahkir ediyorsunuz. Demek ki derdiniz İslâm'la.

Ah Filistin! Keşke en az düşmanın düşmanlığı kadar Müslüman'ın dostluğu da hâkim olabilseydi dünyaya. Keşke o kan ağlayan yaşlı gözlerini silebilseydik ümmet olarak. Hiç değilse zalimlerin birleştiği kadar birleşseydi ellerimiz senin için.

Rabbim! Bizlere hayırlı kapılar aç. Aç ki, çaresizliğimiz zilletimiz olmasın. Yeryüzünde belki yüzlerce yıl daha görülmeyecek böyle bir direnişe, bir kurtuluşa katkıda bulunma fırsatını elimizden kaçırmayalım.

Siyasi prosedürlerin, kalıplaşmış fikirlerin, taşlaşmış kalplerin, ümmet derdiyle dertlenmez devlet büyüklerinin şerrinden bizi ve kıyamete kadar gelecek neslimizi koru. Birçok dinden insan ve ülkenin Filistin’e insanlık adına destek verdiği bugünlerde, sen, elinde her yetkiyi bulunduran devlet adamlarını bu insanlıktan mahrum etme. Âmîn.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar