Sezgin Özbay

Konya KOMEK

24.08.2023 01:00:38 / Sezgin Özbay

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.
Geçen hafta Konya’da idik. Geçen yıl gidip doyamadığımız bir şehirdi Konya. Gerek insanıyla gerek tarihiyle, her alana yayılan uygun fiyatlarıyla Konya yaşanılası bir şehir…
Bize Konya’yı sevdiren, çevrimiçi KOMEK kursları oldu. Öğretmenleri o kadar ilgili ve çocuklara karşı o kadar şefkatliydi ki tarifi mümkün değil. KOMEK online kurslarına şehir içinden, şehir dışından hatta ülke dışından da bir hayli katılan oluyor. Kızlar ve erkekler ayrı sınıflarda ders görüyor ve hocaları da ona göre oluyor. Demek ki karma(karışık) olmadan da bir şeyler yapılabiliyormuş. Gençlik Merkezlerinde liseli gençleri kız erkek karıştırarak sözde dini eğitim verdiren devlet büyüklerimizin kulakları çınlasın.
KOMEK’te ana ders Kur’an-ı Kerim olmak üzere her yaş grubuna özel üç ders daha ayarlanmış. Bu üç dersten ikisini seçip çocuğunuzun kaydını yapıyorsunuz. Eğitimlerden 7-14 yaş arası bütün öğrenciler faydalanabiliyor. El sanatları, işaret dili, algoritma, kodlama ve yazılım, resim, akıl ve zeka oyunları gibi bir hayli bölüm var. Çocuğunuzun yaşına uygun kurslara kayıt yaptırdığınızda, Kur’an-ı Kerim’den Elifba’ya, el sanatları malzemelerinden resim kağıdına kadar bütün ders materyalleri evinize kadar ücretsiz geliyor.
Değerler Eğitimi kitabını incelediğinizde büyük bir emek olduğunu görüyorsunuz. Hikayeleri özenle yazılmış, düzenlenmiş; siyerle alakalı konular özenle seçilmiş. Abdestten namaza, bayramların özelliklerine kadar bilgileri, soruları, bilmeceleri derken kendinizi eğlenceli bir ilim hazinesinin önünde buluyorsunuz.
Gönderilen bunca materyalin yanı sıra, çeşitli puanlama kriterlerine göre sınıfta derece yapan çocuklara özel ödüller, derece yapamayanlara da birtakım güzel hediyeler gönderiliyor. 60 binden fazla hediyenin verildiği bu program bir ödüller silsilesi olmaktan ziyade çocuklarımızın imanına katkı sağlıyor.
Uzaktan herkes iyi ve sevecendir. Ancak gittik, gördük, çalışanlarının ve öğretmenlerinin hepsi oldukça güzel insanlar… Her yıl kendini geliştiren KOMEK bu yıl turnuvalar düzenlemeye de başladı. Kur’an-ı Kerim’in güzel okuma, 40 Hadis, akıl ve zeka oyunları, resim gibi çocukların katıldıkları derslerden turnuvalar… Turnuvada hava bir başka oluyor. Şehir içinden ve dışından gelen insanlarla o heyecanı yaşamak, çocukların sevinci, elenen çocukların hüznü, öğretmenlerinin onları anne-baba gibi teselli etmesi, her şey çok güzel… Ortam güzel, veliler nazik, hocalar ve hakemler anlayışlı… Ancak bizim gibi dışarıdan gelenler için yarışma ve ödül töreni süresi asgariye indirilebilse, her şey olabilecek en kısa sürede olsa daha iyi olur. Çünkü gezilecek onca güzel yer sizi bekliyor ancak neredeyse bir gününüz turnuvada geçiyor.
Turnuva arası bir anons: “Sayın veliler! Yemek için bir yere gitmeyin lütfen, velilerimize ve öğrencilerimize yemek ikramımız olacak.” Gönderilen onca materyal, verilen ödüller dışında yüzlerce kişiye yemek ve su ikramı da büyük bir lütuf… Gereksiz sanatçı müsveddelerine değil halka yatırım yapılmasının güzelliğini hissediyorsunuz.
Vakti geçmiş bir eğitimi ve turnuvayı neden yazdık diye düşünülebilir. Ancak önümüzde belediye seçimleri var. Bilelim ki hak ettiğimiz gibi yönetilir ve hizmet görürüz. Bu KOMEK tarzı uygulamaları diğer belediyelerin ve hatta sivil toplum kuruluşlarının da yaptığı günleri görmek duasıyla…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar