• DOLAR 32.226
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Katar: Gazze'deki savaş durumunu görmezden gelirsek bölgesel gerilimi çözemeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed Al-Ansari, Gazze'deki savaş durumunu görmezden gelmenin, bölgedeki gerilimin çözümünden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Al-Ansari, yaptığı açıklamada, Gazze'deki çatışmanın bölgesel istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekerek, savaşın durdurulmaması halinde bölgesel yansımaların devam edeceği uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmaların, bölge ülkeleri arasındaki gerilimi artırdığını ifade eden Al-Ansari, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Katar'ın, Filistin halkının yanında durmaya devam ettiğini ve çatışmanın sona erdirilmesi için diplomatik çabaların sürdürüldüğünü belirten Al-Ansari, barışın tesisi için uluslararası çözümlere odaklanılması çağrısında bulundu.

Katar, bölgedeki çeşitli krizlere diplomatik çözümler bulma çabalarıyla bilinen bir ülke olarak, Gazze'deki çatışmanın bölgesel istikrar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve uluslararası toplumu çatışmanın sonlandırılması için çaba sarf etmeye çağırıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir