• DOLAR 32.47
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2383.435
  • ...
TESSEP Yüreğir`de Tesettür Semineri Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP)`e üye derneklerden olan Anadolu Der, dernek üye ve müdavimlerinin katılımıyla "Tesettür" konulu seminer düzenledi.

Yüreğir İlçesi Çukurova Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında gerçekleşen seminer, Kuran tilaveti ile başladı. Türkiye`deki tesettür zulmünün anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Anadolu Der İlahi grubu, konuyla alakalı ezgiler seslendirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Tesettür Seferliği Platformu Başkanı Salih Demir, 25 STK`nın bir araya gelmesi ile oluşturulan TESSEP`in amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Platform olarak tesettürün, sadece kamu alanlarında değil tüm alanlarda şartsız bir şekilde özgür olması gerektiğini savunduklarını belirten Demir; "Bu Müslüman bayanın en doğal hakkıdır. Allah`ın izni ile kangrenleşen bu sorun elbette çözüme kavuşacaktır. "dedi.

Sadece Bayana Değil, Herkese Tesettür
Tesettür meselesinin sadece bayanlara hasredilerek bakılabilecek bir mevzu olmadığını ifade eden Demir; "Bu şekilde bakış tesettür meselesini dar bir kalıp içerisinde bırakır. Tesettür hayatın her alanında, her kişiye, her ferde lazım, bunu iyi anlamamız ve algılamamız lazım. Müslüman erkeğe de tesettür, bayana da tesettür, çocuğa da tesettür. Ama tesettür denilince akla biraz da cinsel obje olarak kadın kullanıldığından hep onlar geliyor. Hâlbuki bu böyle değil. Kadın bu meselede önemli faktör ama erkek de bu konuda sorumlu ve bu hususa ciddiyetle yaklaşması lazım. Kadın erkek Müslümanlar olarak Allah`ın Kuran`da çerçevesini çizdiği ve Rasulullah`ın tavsiyeleri doğrultusunda tesettüre uymak zorundayız."dedi.

Müslüman erkek ve bayanın tesettüre uygun olarak giyinmesinin yanında yaygınlaşması için de örneklik teşkil etmesi gerektiğini belirten Demir; "Benimsediğimiz tesettür, Kuran ve sünnette sınırı çizilen giyimdir. Müslüman bay ve bayanlar; geniş, vücut hatlarını belli etmeyen, temiz, düzenli, intizamlı örnek bir kıyafete girmeli. Bu işin maddi boyutu, fiziki boyutu. Ama tesettür denilince akla sadece giyim ve kuşam gelmez. Günahlardan sakınarak günahlarında üzerini örtmemiz lazım."dedi.

Mustazaf Der`in Tessettür Mücadelesini Destekliyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda Mustazaf Der tarafından başlatılan tesettür mücadelesinin ifsat çevrelerince saldırılara tabi tutulduğunu belirten Demir; "Hakkın ve batılın mücadele ettiği sürece bu sorun var olagelmiştir. Geçtiğimiz yıl ilköğretimdeki başörtülü kızlarımızın yaşadığı sıkıntılar son bulmamıştır. Bizler Mustazaf Der`in bu sorunun halli yönündeki çalışmalarını TESSEP olarak destekliyoruz. Okul okuyan çocuklarımız başlarını örtüyorsa kimse açın diyemez. Örtü kızlarımızın hakkıdır. Nasıl evde, sokakta örtünüyorsa okulda da kamusal alanda da örtünebilmeli ve bu sorun çözülmelidir."diye konuştu.

Ramazan Ayı Tesettür Seferberliği Mücadelesine Güç Katacaktır
TESSEP olarak halkı bilinçlendirmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Demir; "bu çerçevede; seminerler, basın açıklamaları, imza kampanyaları gibi etkinlikler yapacağız. Başörtüsüyle alakalı hazırladığımız broşürleri ev ev gezerek dağıtacağız. Tesettür gibi bir mücadeleye girişirken önümüzde Ramazan ayı gibi bir nimet var. Ramazanın feyzinden de istifade edelim. Ramazan; orucuyla, sahuruyla, iftarıyla, teravihiyle, ibadetiyle, sadakasıyla zekatıyla, fıtırıyla önümüzde duruyor. Bu mücadelede muhakkak bize güç katacaktır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Anadolu Der Sekreteri İsa Emre; TESSEP üye ve gönüllülerine platform ve çalışmaları hakkında bazı bilgilendirmeler de bulundu. Tesettür çalışmaları ve bu mücadele sürecinde bilinmesi gereken hukuki haklara değindi.

Program, Anadolu Der İlahi grubunun seslendirdiği ezgiler ve yapılan ikramla son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24638.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24637.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24636.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24635.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24634.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir