• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
İlim-der`den Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - TESSEP`e üye derneklerden Ceyhan İlim-Der, erkeklere yönelik tesettür semineri düzenlendi. Seminer Kuran tilaveti ile başladı. Dernek Sekreteri Zülfü Şahin tesettür ve hicab konulu bir konuşma yaptı.

Zulüm Hala Devam Ediyor 

Tesettürün farziyetine değinen Şahin; "Müslüman kadının giyim tarzı, batı modeli değil İslami bir tarz olmalıdır. Bu tarza en uygun giyim şekliyse şüphesiz çarşaftır. Bir bayan ancak hakkıyla örtününce kendisini günümüz fitnesinden muhafaza edebilir" dedi. 

Cumhuriyet`ten bu yana tesettür sorununun ve zumlunun olduğu belirten Şahin; "Zulüm hala devam ediyor. 2010 yılı eğitim ve öğretim döneminde okula başörtüsüyle gitmek isteyen bacılarımıza her türlü engellemeler yapıldı. Tüm bunlara rağmen bu kardeşlerimizin birçoğu okullarını başarı ile bitirdi. "dedi. 

 Mustazaf Der Genel Merkezinin öncülüğünde başlatılan tesettür seferberliğine destek vermek için kurulan TESSEP`in yapacağı faaliyetler hakkında açıklamalar yaptığı konuşmasında; başörtüsü sebebiyle yaşanan birçok mağduriyetleri dile getirdi. 

 Program başörtüsüyle alakalı ilahi ve ezgiler ve yapılan dua ile son buldu.

Bayram SOLAK - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir