• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Batı Şeria'nın Başbakanı'ndan ilginç açıklama: "Biz işgalle mücadele ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Iştiyye, Ramallah'taki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Filistin yönetiminin yenilenmesi, aktif hale getirilmesi ve güçlendirilmesinden bahsedenler olduğunu belirten Iştiyye, "yönetimin çalışmalarının güçlendirilmesi" gerektiğini vurguladı.

Batı Şeria Başbakanı Iştiyye, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi:

"Çalışmaların güçlendirilmesi, Mescid-i Aksa'ya, kentlere, mülteci kamplarına ve köylere yönelik saldırılar ile yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşası ve yerleşimcilerin terörünü durdurmak, fon kesintileri ile uygulanan mali ambargoyu kırmakla olur."

Filistin yönetiminin, Kudüs dahil seçim yapma yetkisinin sağlanması ve iki yıl önce kabul edilen reform programının uygulanması gerektiğini vurgulayan Iştiyye, "İsrail ve müttefiklerinin istediği yenilenen yönetim bizim yönetimimiz değil. İsrail güvenlik otoritesi olmamızı istiyor, biz işgalle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Iştiyye siyonist rejimin eğitim sistemine de müdahale ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İsrail, işgalle birlikte yaşayan okul müfredatlı bir yönetim istiyor. Bizim ulusal müfredatımız, Kudüs'ün başkentimiz olduğunu söylüyor, topraklara geri dönüş hakkından bahsediyor. Bu da uluslararası standartlarla tutarlı, bilim ve öğrenmeye dayalı, tarihimizi, medeniyetimizi ve kültürümüzü yansıtıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir