• DOLAR 32.182
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2505.862
  • ...
Darbeci Sisi yeniden Mısır'ın cumhurbaşkanı seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Hazım Bedevi, mevcut Cumhurbaşkanı Sisi'nin 2030'a kadar sürecek yeni dönem için yeniden seçildiği belirtti.

Sisi'nin oyların yüzde 89,6'sını aldığını kaydeden Bedevi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 44,7 milyon seçmenin oy kullandığını, katılım oranının da yüzde 66,8 olduğunu aktardı.

Darbeci Sisi Nasıl Cumhurbaşkanı Oldu?

30 Haziran 2012 tarihinde Mısır'da yapılan seçimlerde İhvan-ı Müslimin'in partisi olan Özgürlük ve Adalet Partisi'nin adayı olan  Muhammed Mursi seçilmiş, Mursi bu zaferiyle ülkenin seçimlerle başa gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olma sıfatını elde etmişti. İhvan-ı Müslimin'in bu zaferi batılı ülkeleri endişelendirmiş ve dönemim Mısır Genelkurmay başkanı olan Sisi eliyle ülkede kanlı bir darbe gerçekleştirilmişti. Sisi, 3 Temmuz 2013 tarihinde ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi tutuklayıp yönetime el koymuş ve seçilmiş cumhurbaşkanlarının görevden alınmasına karşı çıkıp meydanlara  inen yüzbinlerce Mısır vatandaşına gerçek silahlarla müdahale ederek 4 binden fazla insanı katletmişti. Sisi, kanlı bir darbeyle göreve geldiği tarihten itibaren kendisine muhalif olan on binlerce kişiyi tutuklamış, hapishanelerdeki işkence ve kötü muamelelerden dolayı da binlerce kişiyi öldürmüştür. Nitekim ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'de tutuklu kaldığı süre boyunca görmüş olduğu kötü muameleden dolayı darbeci hükümetin kurmuş olduğu düzmece mahkemede geçirdiği rahatsızlık sonrasında şehid olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir