• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kassam Tugayları'ndan işgalcilerin bulduğu tünele gönderme: Görev zaten tamamlanmıştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları bugün, işgalcilerin dün keşfettiği ve "büyük bir başarı" olarak göstermeye çalıştığı büyük tünele ilişkin videolu bir paylaşım yaptı.

"Geç geldiniz. Görev zaten tamamlanmıştı." başlığıyla verilen videoda tünelin zaten amacına ulaştığı, işgalcilerin, tüneli ancak 70 günde bulabildiğine dikkat çekildi.

Videoda 7 Ekim'deki büyük operasyondan ve Erez bölgesindeki siyonist askerlerin öldürülüp esir alınmasından sahneler yer aldı.

Geçtiğimiz çarşamba günü işgal ordusu, işgal altındaki Filistin topraklarında kilometrelerce uzanan büyük bir tünel bulduğunu iddia etmiş, ancak bu durum işgalin savaş öncesi istihbarat durumunu sorgulatmıştı.

İbrani Kanal 12, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Erez kontrol noktası yakınında HAMAS'a ait, iddia ettiği gibi 4 kilometreden fazla uzanan ve buraya araçların girebildiği bir tünel keşfettiğini bildirmişti.

İbrani kanalı, işgal ordusunun bu devasa tüneli tamamen keşfetmek için halen kapsamlı bir çalışma yapması gerektiğine dikkat çekmişti.

ABD merkezli Associated Press, bir işgal askeri sözcüsünün devasa tünelin bulunmasına ilişkin şu sözlerini aktarmıştı:

"7 Ekim'den önce tünelden haberimiz yoktu çünkü savunmamız sadece israile girmek için tasarlanmış tünelleri keşfediyordu.

HAMAS'ın tünel ağı olduğunu biliyorduk ama geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirebileceğine inanmıyorduk.

Bunun HAMAS'ın stratejisi olmasına şaşırmadık ama asıl şaşırtıcı olan başarısı ve tünelin büyüklüğüydü. Gerçekten şok ediciydi." (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir