• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
İngiltere'nin işgalci rejime silah satışları Yüksek Mahkemeye taşındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Al-Haq ve GLAN'dan yapılan açıklamada, işgalci rejime askeri malzeme satışlarını sürdüren İngiltere aleyhine Yüksek Mahkemeye başvuruda bulundukları bildirildi.

Uluslararası hukuku ve İngiltere yasalarını ihlal eden siyonist rejime yönelik silah satışlarının askıya almasına ilişkin yazılı taleplerinin sürekli olarak görmezden gelindiği belirtilen açıklamada, mahkemeye yapılan başvuruda işgalci rejimin sivillere, sivil altyapıya, sivillerin sığındığı hastane, fırın, okul gibi yapılara, gıda depolarına ve su rezervlerine saldırıları ile zorla yerinden etme ve açlığa mahkum etme gibi politikalarına ilişkin detayların paylaşıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Uluslararası Filistinliler Adalet Merkezinin (ICJP), Silah Ticaretiyle Mücadele Kampanyası (CAAT) gibi platformların da girişime destek verdiği belirtilerek "İngiltere hükümetinin Stratejik Lisans Kriterlerine göre, uluslararası hukukun açıkça ihlal edilme riskinin bulunduğu yerlere silah ticareti yapılamaz. İsrail'in politikaları ve eylemleri sivillere yönelik ayrım gözetmeyen ve orantısız saldırılara, binlerce kişinin ölümüne, yaşam alanlarının yok olmasına yol açtı. Hastaneler, okullar ve gıda kaynakları gibi korunan alanlar defalarca, kasıtlı olarak hava saldırılarının hedefi oldu." ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir