• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
CHP'ye "1 postalda sen gönder''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Her Yerde Adalet Platformu (HYAP), Sisi liderliğindeki Mısır askeri cunta yönetimini ziyaret eden CHP'yi, Kona PTT önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Basın açıklamasının ardından bir asker postalını CHP'ye postalayan HYAP "1 postalda sen gönder" kampanyası başlattı.

 

Basın açıklaması HYAP Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk tarafından okundu.

 

"CHP ziyareti ile eli kanlı cuntaya meşruiyet kazandırmak istenmiştir"
Özkan Öztürk açıklamasında, "HYAP olarak CHP'nin Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş yönetimi darbe yolu ile deviren Sisi cunta yönetimine karşı yapmış olduğu ziyareti kınıyoruz.

 

12 Eylül'ün 33'üncü yıldönümünde ve Türkiye'de darbelerle ve darbeciler ile yargı önünde hesaplaşılır iken CHP'li heyetin Mısır cuntasına yapmış olduğu bu ziyaret ile eli kanlı zalimlere meşruiyet kazandırılmak istenmiştir.

 

Mısır'daki cunta yönetimine yapılan ziyaret son derece ciddiyetsiz ve Türkiye halkını derin üzüntüye boğan bir ziyaret olmuştur. Sırf iktidar karşıtlığı adına yapılan bu tarz ziyaretler milletimizi üzmüştür." dedi.

 

"CHP'nin darbecilerin ayağına gitmesi, kronik rahatsızlık halidir"

"15 Mayıs 1950'den bu yana iktidar yüzü görmeyen CHP Genel Merkezine sesleniyoruz" diyen Öztürk, "Demokrasiye, Milli İradeye, İnsan Hak ve Hürriyetlerine gerçek manada inanan hiçbir parti Darbecilerin ve zalimlerin ayağına gitmez. CHP'nin darbecilerin ayağına gitmesi ve onlarla kucaklaşması aslında geçmişinden gelen kronik bir rahatsızlık halidir. Sayın CHP Yetkilileri; Eleştiri ve tenkitlere kulak tıkadığınız müddetçe ve darbeci zalimlerin ayağına gittiğiniz sürece, maalesef ömür boyu iktidar yüzü göremeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

"Suriye'deki katillerle de kucaklaşmıştınız"

HYAP Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "HYAP üyeleri olarak Mısır'daki cunta yönetimine gerçekleştirdiğiniz ziyarete bizler hiç şaşırmadık. Çünkü çok değil bundan kısa bir süre evvel de Suriye'deki katillerle kucaklaşmıştınız. Suriye'de kucaklaştığınız zalimler 100 binlerce insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden alıp onları katlederken, kısa bir süre evvel de kimyasal gazlarla çocukları vahşice öldürdüler.

 

Bu ziyaretler yetmiyormuş gibi birkaç gün evvelde Mısır halkının oyları ile iş başına gelen Mursi yönetimini darbe ile devirip meydanlarda katliam yapan uluslararası çetenin davetine koşa koşa gidip, Kahire'de darbeciler ile kucaklaşmanıza aslında bizler hiç şaşırmadık.

 

CHP'den beklenen, her şeyi siyasallaştırarak inadına ideoloji ve yanlışlıklar üzerinden siyaset yapmak değil, evrensel ahlaki ve insani değerleri öne çıkarmasıdır.

 

Kendi halkına ve insanlığa savaş açanlarla aranıza mesafe koymadığınız sürece ve darbe severlikten darbe savarlığa geçmediğiniz müddetçe iktidarı rüyalarda bile göremeyeceksiniz.

 

Mısırlı Gazetecinin 'en son ne zaman iktidar oldunuz?' sorusu karşısında zorlanmak istemiyorsanız lütfen aklınızı başınıza alın ve millete rağmen millet için anlayışından ve milleti terbiye etme anlayışından uzaklaşın.
Darbecilerle ve eli kanlı zalimlerle kucaklaşmak yerine Milletle kucaklaşmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Bu darbe severliğin anısına ve milletle değil zalimlerle kucaklaşmanın anısına sizlere HYAP üyeleri olarak hediyemizi gönderiyoruz. Umarım bu hediye ile darbecilerle aranız açılır; milletle barışırsınız.

 

Her Yerde Adalet Platformu olarak CHP'nin darbeciler ile kucaklaşmasından rahatsız olan herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

 

"1 postalda sen gönder" kampanyasını tüm Türkiye'de başlatmak üzere Konya'dan ilk adımı attık."

 

Açıklamanın ardından Öztürk, koli içine koyduğu postalı postaya vererek CHP'ye gönderdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir