• DOLAR 32.221
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2506.824
  • ...
STK'lar: Yüreğimiz de gönlümüz de dilimiz de Filistin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi israilin yıllardır süren baskı, zulüm, katliam ve gasplarına karşılık olarak başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonu, hemen herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Mardin Temsilci Yardımcısı Mücahit Önen, Filistin direnişi ve israil zulmü hakkında İLKHA mikrofonlarına konuştular.

"Gazze şu an açık cezaevi hükmündedir"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mardin Temsilci Yardımcısı Mücahit Önen

Eleştirilere maruz bırakılan 'Aksa Tufanı' operasyonunun çok haklı gerekçelerinin olduğu ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Mardin Temsilci Yardımcısı Mücahit Önen, bu operasyonun mutlak bir zafer olduğunu belirtti.

Önen, Gazze'nin şu an dış dünyayla bağlantısının kesildiğini belirterek, Gazze'nin bir açık cezaevi hükmüne girdiğini ifade etti.

Önen, "5 gün önce başlayan 'Aksa Tufanı' operasyonu, dünya açısından, Müslümanlar açısından aslında çok önemli bir operasyon. Öncelikle bu operasyonun planını çizen, operasyona katılan, bu operasyonda görev alan bütün müminleri, Müslümanları, mücahidleri selamlıyoruz. Allah'u Teala onların mükafatını katbekat arttırsın. Allah onları muzaffer kılsın ve yardımcıları olsun. Bu operasyonun yapılmış olmasının çok ciddi gerekçeleri vardır. Bu gerekçeleri aslında bizler sadece kendi medyalarımızda değil, vicdan olan bir çok medyadan duyuyoruz. Sadece bu yıl Ocak ayından bu yana sadece Batı Şeria'da 172 sivil Filistinli şehid edilmiş. Bunun dışında Gazze şu an açık cezaevi hükmündedir. Gazze hem karadan hem denizden hem havadan kuşatılmış, etrafına duvar örülmüş, dünyayla irtibatı kesilmiştir. Bunun dışında israil terör rejimi Ramazan ayındai farklı zamanlarda, kutsal günlerimizde sürekli olarak buralara saldırılar düzenlemekte ve oraya canı istediği anda operasyon yapabilmektedir. Bunların her birine baktığımız zaman orada çocuklar ölmekte, insanların evleri, bağları, bahçeleri tahrip edilmekte ve insanlar orada ciddi bir zulümle karşı karşıyadırlar. Öte yandan Mısır sınırında da duvarlar örülmüş ve insanlar oradan yardım alamamaktadırlar. Gazze içerisinde bulunan elektrik, yakıt ve benzeri bütün temel ihtiyaçlar da yine israil üzerinden karşılandığından dolayı istediği anda bunları kapatmaktadır. Bu nedenle oradaki Müslümanlar ciddi manada direniş sergilemek zorunda kaldılar. Müslümanlar ciddi bir operasyon yapmak zorunda kaldılar ve inşallah bu operasyonda da şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla başarılı olmuşlardır." şeklinde konuştu.

Önen, "Şimdi insanlar sayısal olarak yaklaştıkları zaman belki şöyle bir şey diyebilirler; "Aksa Tufanı operayonu nedeniyle taş üstünde taş kalmadı, insanlar şehid edildi, belki bu operasyon sonucunda orada 100 bin insan ölecek. Belki diğer taraftan da bin, 2 bin insan ölecek" ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki bu operasyonun yapılmış olması dünya emperyalizmine, israil zulmüne siyonist rejime karşı ciddi bir başkaldırıdır. Ve bu baş kaldırı artık öyle bir hale gelmiştir ki olmazsa olmaz bir operasyona dönüşmek zorunda kaldı. Bu nedenle aslında biz operasyonun geciktiğini dahi söylüyoruz ve çok başarılı, çok planlı, çok programlı yapılan bir çalışmadır." dedi.

"İsrail terör rejimi; zulüm üzerine, çocuk ve kadın cesetleri üzerine, katliamlar üzerine kurulmuş olan bir çetedir"

İsrail'in bir zulüm çetesi olduğunu ifade eden Önen, onlara ses çıkarmaya çekinen insanlara seslenerek, "Şimdi bu operasyon yapıldıktan sonra bizim asıl problemimiz şu; içimizdeki şefkat abideleri, vicdan sahibi olanlar, eli kalem tutanlar, kendini toplum içerisinde kanaat önderi olarak görenler, bir şey yapılmak istendiğinde 'aman ha hocam yapmayalım benim uykum kaçacak' diyenler, 'aman ha hocam yaparsak yanlış anlaşılırız' diyenler, bu saatten sonra acaba yanlış anlaşılacak bir nokta kalmış mıdır? Her gün Filistinli çocuklar öldürülürken, her gün orada onların evleri yıkılırken, tarlaları yakılır, ağaçları kesilir, hastaneleri bombalanırken acaba hiçbir zaman aklınıza gelmedi mi ki 'onlar hakkında birkaç satır yazalım'? Acaba aklınıza gelmedi mi ki konuyla ilgili birkaç makale yazasınız? Acaba hiç aklınıza gelmedi mi ki bir dua edesiniz, insanları bir basın açıklamasına bir mitinge davet edesiniz? Bugün mü aklınıza geliyor operasyonun stratejisinin yanlış yapıldığını tahlil etmek, ölçmek, biçmek. Siz aklınızı ne zamana kadar siyonizme, israil rejimine, kafirlere ve emperyalizme karşı kullandıracaksınız? Ne zamana kadar bütün şefkatinizi, merhametinizi FETÖ terör örgütü liderinin yapmış olduğu gibi sadece israil çocuklarına harcayacaksınız?" diye kaydetti.

"Rabbim Kudüs özgür iken orada namaz kılmayı bizlere ve tüm Müslümanlara nasip eylesin"

Önen son olarak, "İsrail terör rejimi; zulüm üzerine, çocuk ve kadın cesetleri üzerine, katliamlar üzerine kurulmuş olan bir çetedir. Buna sesini çıkarmayan, vicdanını buna karşı hareket ettirmeyen kim olursa olsun, Allah katında o vebal sahibidir. Yahudi, Hristiyan veya Müslüman olsun sesini çıkarmayan herkes bu konuda vebal sahibidir. Bizim evimize, arabamıza bir taş parçası değdiğinde kıyametleri koparıyoruz. Arabamızın camı kırıldığında karşı tarafı ölümlerle tehdit ediyoruz. Allah rızası için, bugün yıllardır Filistin'de binler, milyonlarca insan öldürüldü ve bizler hala sesimizi çıkaramıyoruz, çıkarmıyoruz. Acaba aynı şey bizlere yapılmış olsaydı bizim tepkimiz ne olurdu? Aksa Tufanı operasyonuna katılan bütün şehitlerimizi Allah rahmetiyle karşılasın. Orada şu an mücadele veren bütün mücahidleri rabbim muhafaza eylesin. Onların liderlerini, alimlerini, onlara destek veren bütün Müslümanları muhafaza eylesin. Rabbim o direnişe destek verme ruhunu ve bilinci bize nasip eylesin. Rabbim Kudüs özgür iken orada namaz kılmayı bizlere ve tüm Müslümanlara nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkeyi, bu memleketi, siyonist sevicilere, içimizdeki yahudi uşaklarına bırakmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum"

Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in israil'e yardım gemisini göndermesi gibi Müslümanların da Filistin'e yardım seferberliğini başlatması gerektiğini ifade eden ve içimizdeki siyonist sevicilere baş eğmeyeceklerini ifade eden Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir, "1948'den beri Filistin toraklarını işgal eden ve neredeyse toraklarının yüzde 90'ını ele geçiren siyonist işgalci rejim israil, tekrar Gazze'ye bombardıman başlattı. Tabi bundan öncesinde de Gazze üzerinde yoğun bir abluka var; elektrik, su, enerji, yakıt yok. Dolayısıyla açık bir cezaevine dönüştürülmüş Gazze'nin topraklarına da her gün yerleşimciler geliyorlar, israilliler yavaş yavaş her taraftan kuşatıp Filistinlilere Gazze'yi bile çok görmeye başladılar. Şimdi artık canlarına tak eden Filistinli Müslümanlar ve İzzeddin el-Kassam Tugayları 'Aksa Tufanı' adında bir operasyon başlattılar. Haksızlıklara durmak için ortaya çıkan 'Aksa Tufanı' operasyonunu Memur-Sen olarak haklı görüyoruz, destekliyoruz ve onların yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Aksa Tufanı başlatıktan sonra oranstısız bir bombalama ve her gün yüzlerce kadın, çocuk ve masum insanları katleden israil'e net bir şekilde tavrımız işgalci olduğu, katil olduğunu belirtmek istiyorum. Burada bizim canımızı sıkan iki mesele var. Birincisi Amerikalıların her zaman pervasızca israillilerin Gazze'yi bombalamasına destek olması, şu anda onlarla beraber hareket etmesi ve uçak gemisini oraya göndermesi. İkinci durumsa bizim Türkiye'deki siyonist sevicilerin tavrıdır. Özellikle 'Aksa Tufanı' başladıktan sonra sosyal medyada yoğun bir siyonizm sempatisi başlamış. Yoğun bir israil muhabbeti başlamış. Bunlar ne Müslümandır ne ümmetçidir nede millidirler. Bu insanların sayısının bu kadar fazla olması bizleri düşündürüyor, bizim canımızı sıkıyor. Ama şunu da bilmelerini istiyoruz; biz bir ümmet olarak, Türkiye toplumu olarak Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bütün imkanlarımızla Filistin'e destek olacağımızı, sivil toplumumuzda bütün imkanlarımızla Gazze'li insanlarımızın yanında olacağımız söylemek istiyorum. Bu ülkeyi, bu memleketi, siyonist sevicilere içimizdeki yahudi uşaklarını bırakmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

"Rabbim onları muzaffer, israillileri de mağlup etsin"

Mücahidlerin belli imkanlarıyla dünyanın sözde en güçlü ordularından birine karşı zafer elde ettiğini belirten Demir, son olarak şunları söyledi:

"Özellikle İzzeddin el-Kassam mücahidlerini kutluyor ve tebrik ediyorum. Çok müthiş bir operasyon yaptılar ve çok büyük bir başarı elde ettiler. Bu 'Aksa Tufanı' operasyonunda Müslümanların, mücahidlerinin imanı karşısında dünyanın en büyük imkanlarına sahip bir ordunun nasıl çil yavrusu gibi darmadağın olduğunu ve kaçacak yer aradıklarını, hatta askerlerin cepheye gitmemek için hüngür hüngür ağladıklarını gördük. Şunu bilmemiz gerekiyor; Müslümanlar birlikte oldukları zaman, beraber hareket ettikleri zaman ne israil ne Amerikan orduları karşılarında bir şey yapamayacaklar ve hepsinin kartondan ordular olduklarını net bir şekilde müşahade edeceğiz. Bizim yüreğimiz de gönlümüz de dilimiz de Filistin'de, Mescidi Aksa'da, Gazze'dedir. Rabbim onları muzaffer, israillileri de mağluğ etsin. İnşallah en kısa sürede bu süreç israilin sonuna sebep olacaktır." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir