• DOLAR 32.201
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2422.826
  • ...
Ev yapımı dondurma ile çocukları boykota alıştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz aylarında en çok tüketilen ve insana serinlik veren dondurmalar, çocukların ve yetişkinlerin en çok tükettiği ürünlerden biri haline geliyor.

Çokça tüketilen dondurmalar arasında işgal rejimine destek veren ve boykot listesinde bulunan dondurma markalarına karşı ev yapımı dondurma yaparak boykot ürünlerinin önüne geçmek istediğini belirten Diyadin Öztürk, el yapımı dondurmaları herkese tavsiye ettiklerini ve Filistin’de on binlerce Müslüman’ın katledilmesine sebep olan işgal rejimine destek vermemeleri çağrısında bulundu.

"Hepsini kendi el emeğimizle yapmaktayız"

El yapımı ürettiği dondurma hakkında bilgi aktaran Öztürk, "Yaklaşık 11 yıldır tatlı ve dondurma işleriyle uğraşıyorum. Dondurmamızı inek sütünden yapıyoruz. Buradaki her şeyi kendi ellerimizle hazırlamaktayız. Elde ettiğimiz sütü tencerede birkaç saat kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra kaynayan sütün içerisine salep ve şeker katıyoruz. Kaynama süreci yaklaşık 2 saat sürüyor. Kaynadıktan sonra kepçeleyip soğutma işlemine geçiyoruz. Soğutma işleminin ardından da dondurma makinesine yerleştirip dövme işlemiyle dondurma son şeklini alıyor. Dondurma çeşitlerinden limonlu, çilekli, kakaolu, kivi ve sade dondurmalar üretiyoruz. Bütün bu işlemlerin hepsi 3-4 saati buluyor. Hepsini kendi el emeğimizle yapmaktayız." şeklinde konuştu.

"İşgalcilerin markalarını olan dondurmalarını satmayarak çocukları zehirlemiyoruz"

Siyonistlerin markaları olan dondurmaları satmayarak çocukları zehirlemelerinin önüne geçtiğini ve boykot ürünleri satan zincir marketlere de çağrıda bulunan Öztürk, Filistin’de katledilen binlerce çocuğun vebalini diğer dünyada ödeyemeyeceklerini vurguladı.

Ev yapımı dondurmayı üreterek boykot mallarının önüne geçtiklerini belirten Öztürk, "Dondurmanın kendi üretimini yapmamız bizim için çok daha iyidir. Bunun neticesinde israile destek veren ve onların bizzat markası olan dondurmaların satışının yayılmasını engelliyoruz. Bu tür markalı dondurmaları önermememizin asıl sebebi boykottur. Bütün zincir marketlere de çağrım, onlar da işgalcilerin mallarını, markalarını satmasın. Çünkü işgal rejiminin mallarını satan, büyük vebal altına girer. Filistin’de katledilen binlerce çocuğun vebalini alırlar. Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz her gün şehit oluyorlar. Bizler de işgalcilerin markalarını olan dondurmalarını satmayarak çocukları zehirlemiyoruz. Ev yapımı doğal olduğundan daha çok önermekteyiz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir