• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tesettür Seferberliğine Bayan Eli Değdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ahlaki yozlaşmaya karşı başlatılan "Tesettür Seferberliği" dalga dalga yayılırken, Diyarbakır`da bayanların organize ettiği seminerler yoğun ilgi görüyor. Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi, Hizmet Der ve Yetim Der`in Bayan Komisyonları dernek binalarında bayanlara yönelik ayrı ayrı seminerler düzenledi.

Yetim Der
Yetim Der Bayan Komisyonunun dernek binasında düzenlediği seminere Remziye Aytekin Hoca konuşmacı olarak katıldı. Remziye Hoca, Peygamber Efendimizin şu hadislerini okudu; "Her ümmetin bir ahlakı vardır. Benim ümmetimin ahlakı da hayâdır. Hayâ güzeldir, ama kadında daha güzeldir."

Mustazaf Der
Mustazf Der Bayan komisyonu, dernek binasında "Tesettür" konulu seminer verdi. Seminere konuşmacı olarak Seval Börü Hoca katıldı. Ahzab Süresi 59. Ayetini okuyarak, konuşmasına başlayan Börü, "Tesettür, Allah`ın emridir. Günümüzdeki bacılarımız Allah`ın emrini kabul edip, tesettüre daha dikkat etmelidir. Zira insanlığın kurtuluşu İslam`dadır" diye konuştu.

Hizmet Der
Hizmet Der Bayan Komisyonunun bayanlara yönelik düzenlediği seminerde ise Remziye Hoca "Tesettürsüzlüğün Aile ve Toplumdaki Zararları"nı anlattı. "Bir bayan tesettürüne riayet etmediğinde Allah-u Teâlâ eşiyle arasındaki muhabbeti yok eder" diyen Remziye Hoca, "Eşler arasındaki alakanın kesilmesi ailenin dağılmasında en büyük sebeptir" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir