• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tesettür Fıtri Bir İhtiyaçtır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dernek binasında 21.00`de başlayan seminere konuşmacı olarak Sertaç Tekdal hoca katıldı.
 

Allah`u Teâlâ`nın her şeye hikmet sıfatıyla yaklaştığını belirten Sertaç Tekdal, "Allah`u Teala dünya hayatındaki ölçü ve düzeni hikmet sıfatıyla gerçekleştirir. Hikmet, bir şeyi yerli yerinde yaratmak demektir. Her şeyi kendi bulunduğu konumda mevkide yaratmasıdır. İnsanın erkek ve dişi olarak yaratılmasında da Allah`u Teala kendi hikmet sıfatıyla erkeğe ayrı bir ölçü, kadına ayrı bir ölçü koymuştur. Erkek ve kadın için belli sınırlar koymuştur. Fıtratlarına uygun olarak onlara bazı emir ve yasaklar koymuştur. Allah`u Teâlâ`nın koymuş olduğu bu sınırlara tabiiyet nihayetinde güzel ve faydalı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Tüm bu faydalı sonuçlar Allah`u Teâlâ`ya geri dönmüyor. Çünkü Allah tüm eksikliklerden münezzehtir. Ortaya çıkan tüm güzel akıbetler sonuçlar yine insana dönüyor. Toplumun huzur ve selameti için bir fayda olarak geri dönüyor. İnsan Allah`ın koyduğu bu emir ve yasaklara tabi olduğu müddetçe hem kendisi huzur bulacaktır hem de içinde yaşadığı toplumu huzur bulacaktır." dedi.
 

Hicap kalkarsa Kadınlar da Erkekler de fesada uğrar
Örtünün önemi ile ilgili Mevlana`dan örnek veren Tekdal, "Erkek su gibidir bayan ise ateş gibidir fıtrat olarak. Bunların arasında var olan perde iki tarafın da var olması için geçerlidir. Ama aralarında perdeyi çektiğiniz anda o su ateşi yok edecektir akabinde su da yok olacaktır. İşte erkek ve bayan arasındaki var olan perde yani hicabı bu şekilde ifade ediyor Mevlana. Eğer toplumda erkek ile bayan arasında Allah`ın koyduğu bu hicab emri yerine getirilmezse, o toplumda erkekler bayanları sömürecektir, yok edecektir suyun ateşi yok ettiği gibi ama suyun kendisi de yok olacaktır. Çünkü kadın çıplaklıkla bir toplumu fesada uğratırsa o toplumda erkekler de o fesattan etkilenir, onlar da yok olup tükenir. İşte hicabın bir toplumdaki önemi bu şekilde öne çıkıyor." şeklinde konuştu.
 

Ahzap Suresi 59. ayeti kerimeye değinen Tekdal, "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." işte kadının tanınmasını müfessirlerimiz, kişiliği ve şahsiyetiyle tanınmasını ifade emektedirler. Yani toplum onların kişilikli şahsiyetli olduğunu görsünler bilsinler tanısınlar. Bu nedenle toplumda kadın için hicab böyle bir vesiledir." diye konuştu.
 

Tesettürün kaldırılması toplumdaki maneviyatı yok eder
Harama bakmanın sağlık açısından zararlarına da değinen Tekdal, "ABD`li bir cilt uzmanı çıplak kadınlara şehvetle bakan erkeklerden dolayı, erkeklerin gözlerinde bulunan elektromanyetik dalga yüklü alfa beta gama ışınları, kadınların ciltlerinde erken yaşlarda kırışıklıklara neden olduğunu belirtiyor. ABD`li cilt uzmanı, batıda bu duruma çokça rastlandığını aksine doğuda bunun tam tersinin olduğunu söylüyor." dedi.
 

İngiliz bir misyonerin söylediği bir söze değinen Tekdal, " İngiliz misyoner, `Çıplak bir dansöz ile bir bardak içkinin Muhammed`in dinine tabi olanlar üzerinde yapacağı tahribatın bin topun yapacağı tahribattan daha etkili olduğunu` söyler. Çünkü top sadece bedenlerde tahribat yapar fakat çıplaklık ve içki toplumların maneviyatını nesillerini yok ediyor." dedi.
 

Örtünün bir üst değeri takva ve hayadır
Müslümanları sömürmenin yollarından birinin de bayanların örtüsüne saldırı yaparak gerçekleştirildiğini belirten Tekdal, "Tarihten bu güne sürekli tesettüre saldırı yapılıyor ki, Müslümanları sömürebilsinler. Batı toplumunun ahlaksız kurallarını kültürlerini bizim topluma getirerek kadınlarımızı açma, kadınlarımızın tesettürünü yok etmeye çalışmışlar ki bu toplumu daha iyi sömürebilsinler." dedi.
 

Giyinik çıplaklar diye tabir edilen giyim şekline de değinen Tekdal, " Örtünün bir üst değeri takva ve hayadır. Eğer bir örtülü bayanda takva ve haya yoksa o örtünün hiçbir önemi yoktur. Örtünün temelinin takva ve haya olması gerekir. İşte bu gün o ruhu öldürmeye çalışıyorlar." dedi.

Veysi Çetik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir