• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
İzmir Mustazaf Der`den Tesettür Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Dernek binasında, Hafız Tahir`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan konferansa konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi yazarlarından Özkan Yaman katıldı.

Konuşmasına Risalei Nur`dan örnekle imanı anlatarak başlayan Özkan Yaman, imanın Allah`a bağlılık olduğunu belirterek, "Cep telefonlarını düşünün, eğer cep telefonunun hattı takılıysa asli görevini yerine getirebilir. Yani konuşmayı, eğer hattı takılı değilse konuşmanın dışında özelliğine göre iş yapar, hesap makinesi, müzik dinleme vs. fakat bunlar onun gerçek görevini yerine getirmez. Aynen insan da böyledir, onun esas görevi Allah ile bağlantıya geçmektir, yani Allah`a bağlanmaktır. Allah ile bağlantıya geçmeyen bir insan ister matematikçi olsun, ister bilim adamı, gerçek yaratılış gayesine göre yaşamamış olur." dedi.

Müslümanlar her gün savaşıyor
Tesettür emri geldiğini bayan sahabelerin buldukları şeylerle hemen başlarını örterek tesettüre büründüklerini ifade eden Yaman, "Bir bacı başörtüsünü takıyorsa küfre savaş açmış demektir" ifadelerini kullandı.

Son olarak Allah`a itaate vurgu yapan Yaman, Dünyadaki hatta kainattaki her şeyin, Güneşin, Ayın ve yıldızların Allah`a itaat ettiğini belirterek, Müslüman bayanların da Allah`a itaat ederek, örtülerinden taviz vermemeleri gerektiğini vurguladı. Yaman, "Eğer bunda kararlı olurlarsa ve mücadele ederlerse Allah`ın izzeti onları hem dünyada, hem de Ahirette kuşatacaktır." diyerek konuşmasına son verdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24556.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24557.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24558.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24559.jpg

Yunus Şani - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir