• DOLAR 32.197
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2451.923
  • ...
Emekli maaşına ne zaman zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye zam ne zaman Meclise gelecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca emeklinin gözü emekli maaşlarına yapılacak zamda. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarının iyileştirilmesi için çalışma yapılması talimatını vermişti. Bakanlıklar hazırlıklara başladı. Çalışmalarda üç ayrı formül ortaya çıktı ayrıca zam takvimi de belli oldu. Ara zam en erken Ekim ayında Meclis’e taşınacak.

Birinci formül emeklilerin tamamına bir oransal artış

Bu artış refah payı şeklinde yansıtılabilir. Buna göre Temmuz ayında refah payı ile birlikte yüzde 25 zam alan emeklilere ilave bir artış daha yapılmış olacak.

İkinci formül ise kök maaşlara yapılacak bir seyyanen artış

Temmuz ayında kök maaşı 7.500 TL’nin altında kalan emekliler yüzde 25 zam almış kök maaşları artmış ancak ellerine geçen para 7.500 TL’de kalmıştı. Bu durumun düzeltilmesi de sağlanmış olacak.

Burada seyyanen artışın kademeli olarak artırılması da söz konusu olabilir. En düşük maaştan başlayarak bir kademe artışı da  gündeme gelebilir.

Üçüncü formülde ise taban maaşın artırılması var.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı için konuşulan rakam  10 bin lira seviyesi. Öte yandan Ocak ayında yapılacak enflasyon artışının üzerine bir refah payı eklenmesi de gündemde. Tüm  emeklilerin Ocak zammının yüzde 50’inin üzerine çıkması da öngörülüyor.

CEVDET YILMAZ'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emekli maaşlarına zam çalışmalarına ilişkin konuşan  Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir