• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Umut Kervanı Adana'da depremzede onlarca çocuğa kırtasiye malzemesi ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, okulların açılmasına sayılı günler kala hayırseverlerin bağışladığı yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere ulaştırmaya devam ediyor.

Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ulaştırarak eğitim hayatlarına katkıda bulunuyor.

Adana'da depremden etkilenen ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, geleneksel hale getirdikleri kırtasiye yardımına başladıklarını ve yardımların devam edeceğini söyledi.

"Bize ne kadar çok yardım gelirse o kadar çok öğrenciye ulaşma imkânımız olur"

Serin, "Yaptığımız yardımlar üç kategoriden oluşuyor, ilkokul, ortaokul ve lise. Onlara göre çantalar ve çanta içerisinde kırtasiye malzemesi var. Yardım yapacağımız aileler peyderpey geldikçe, biz onlara yardımlarımızı sürdürmeye başlayacağız. Tabi sadece Adana'da yardım yapmıyoruz hem Adana hem de Hatay'da deprem bölgesi. Bize en yakın yer Hatay olduğu için Hatay’da da kırtasiye yardımında bulunacağız. Bize ne kadar çok yardım gelirse o kadar çok öğrenciye ulaşma imkânımız olur." dedi.

"Yardımlarımız devam ediyor"

Yapılacak yardımın sadakay-i cariye hükmünde olacağını vurgulayan Serin, 'Hayırseverlerden Allah razı olsun. Büyük bir teveccüh gösterdiler' diyerek, şunları kaydetti:

"Siz bir insanın yetişmesine vesile olursanız o da başka birilerinin yetişmesine vesile olursa, bu silsile devam ettiği müddetçe sevabın size yazılması ve defterinizin kapanmaması demektir. Biz diyoruz ki, 'Yardımlarımız devam ediyor. Başka yardım yapmak isteyen olursa, biz onların yardımlarını da kabul etmeye hazırız. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar iyi olur." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir