• DOLAR 32.861
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2451.659
  • ...
Bingöl Belediyesi binlerce vatandaşı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Aşağı Çarşı mevkiindeki yeni yerine taşınan ilçe garajının şehir merkezine uzak olması ve ulaşımında sıkıntı yaşanması nedeniyle şoförler ve vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan şoförler, garaja gelmek için taksiye binilmesi gerektiğini, yürüyerek gelenlerin ise epey zorlandığını belirttiler.

Şehir merkezine uzaklığından dolayı vatandaşların mağduriyet yaşadığı, buna çözüm olarak garaja şehir içi otobüslerin gelmesi veya garajın başka yere taşınması gerektiği belirtildi.

“Belediye, bu mağduriyete son vermeli”

Vatandaşların yeni garaja gelmesi için taksiye binip 80 TL ödemesi gerektiğini vurgulayan ve bunların halka maddi zorluk oluşturduğunu dile getiren minibüs sahibi Aydın Kaplan, “Maalesef buraya yürüyen merdiven yapılacaktı, yapılmadı. Buraya ulaşım çok zor, millet çok mağdur, millet ticari taksiye iki adımlık yere seksen TL taksi para veriyor. Yazık günahtır. Belediye bırakmıyor biz buradan şu Hac Hıdır’ın oradan PTT kavşağında yolcumuzu alsak ona da müsaade etmiyor. Gerçekten mağduruz. Yani belediye başkanı, bir çözüm bulsun ya da hat arabası bu dereye koysun. Bu şekilde olmuyor. Mağduriyet çok büyüktür. Belediye başkanına da sesim gitsin, ya buraya hat arabası koysun. Belediyenin orada PTT kavşağında yolcularımızı alalım. Belediye ona da müsaade etmiyor. PTT kavşağından içeri bize müsaade etmiyor. Herkes mağdurdur. Yolcular Karlıova’dan geliyor, aç karınla tekrar Karlıova’ya gidiyorlar. Gariban vatandaş bir taksiye nasıl 80 lira versin? Nasıl bu dereye gelsin? Yani mağduriyet çok büyüktür.” ifadelerini kulandı.

“Sadece biz değil, yolcularımız da mağdur durumda”

Yolcuların yeni garaja gelirken yokuşlardan düşüp yaralandığını aktaran Bilal Bilgin, “Gerçekten çok mağduruz, çok büyük mağdur durumdayız. Sadece biz değil, yolcularımız da mağdur durumda. Yazık günah değil mi? Yani bu belediye bizden ne istiyor? Rant peşinde mi? Ne peşindeyse biz anlamadık. Peki, bu yolcu oradan geliyor, 80 lira yolcu taksiye veriyor. 80 lira vermek zorunda kalıyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir