• DOLAR 32.197
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2506.15
  • ...
İslam âlimlerinden çağrı: MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Faruk Kuzu/Doğruhaber

​​​​İstanbul Başakşehir'de düzenlenen basın açıklaması Filistin Âlimler Birliği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Basın açıklamasına; Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Sudan Eski Müftüsü Şeyh Abdulhay Yusuf, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, Cemaati İslami yetkililerinden İslam el-Gamri, Eritre Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Burhan Said, UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci ve İslam dünyasından birçok âlim katıldı.

Âlimler heyeti adına basın açıklamasını okuyan Sudan Eski Müftüsü Şeyh Abdulhay Yusuf, "26 Temmuz 2023'te, Siyonist sağın bir dizi örgütüyle ortaklaşa olarak, 'tapınağın yıkılış günü' olarak bilinen Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını gerçekleştirmek için Kudüs şehrinde bu gece bayrak yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdular. Siyonistler, bayrak yürüyüşüne 'ebedi ve ortak başkentimizin egemenliği etrafında' adını verdiler ve Siyonist hükümetin bakanları ve meclis üyelerinin bir grubuyla katılacaklarını belirttiler. Bu, işgal rejiminin bu yürüyüşe ve Kudüs'e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıya tamamen destek verdiğini göstermektedir." dedi.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya baskın yapmak için bahane aradıklarını ve bu yürüyüşü de iddia ettikleri bahanenin arkasına sığınarak gerçekleştirmek istedikleri vurgulayan Yusuf, İslam ümmeti ve Müslüman halkların yöneticilerini siyonistlere karşı durmaya davet etti.

Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil tüm ümmetin ortak değeri ve kutsal toprağı olduğunu vurgulayan Yusuf, tüm Müslümanların Mescid-i Aksa'yı korumak gibi bir görevinin olduğunu belirterek İslam ümmetinin, Müslüman halkların yöneticilerine Filistin halkına ve direnişine yardım etme çağrısında bulundu.

İslam âlimleri olarak Filistin direnişine destek verdiklerini ve Siyonistlerin bayrak yürüyüşüne karşı direnişin daha da ileriye taşınmasını temenni ettiklerini söyleyen Yusuf, direnişe her türlü maddi ve manevi destek sunulmasının şeri bir sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Siyonist bayrak yürüyüşü ile provokatif eylemlere devam ettiğini, bu yapı ile normalleşmeye gidilemeyeceğini vurgulayan Yusuf, Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın ve zorbalıkların siyonistlere hiçbir kazanç sağlamayacağını, sistematik bir suç işlendiğini ifade etti.

ŞEYH İKRİME SABRİ FİLİSTİNLİLERİ MESCİD-İ AKSA'DA NÖBETE ÇAĞIRDI

Siyonist işgal rejiminin güvenlik güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa’ya sık sık baskınlar düzenleyen terörist Yerleşimcilerin azgınlıklarına tepki gösteren Şeyh İkrime Sabri de Filistinlilere çağrıda bulundu.

Filistinlileri Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya çağıran Şeyh İkrime Sabri, işgalci siyonistlerin ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekanlara yönelik ihlallerine karşı koymalarını istedi.

İşgalci Yahudi yerleşimcilerin ve siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları üzerine açıklamalarda bulunan Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, bu baskın çağrılarının ve düzenledikleri sözde bayrak yürüyüşlerinin eskiden beri işledikleri bir suç olduğunu ve işgal rejiminin kendi toplumundaki karmaşayı hafifletmeyi amaçladığını kaydetti.

Yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya devam etmelerini, işgalci siyonistler ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekanlara yönelik saldırı ve saygısızlıklarına karşı koymalarını isteyen Şeyh İkrime, şunları kaydetti:

"İşgal rejimi Yahudi bayramlarını Mescid-i Aksa'yı kirletmek ve saygınlığını çiğnemek için fırsat olarak biliyor. İşgal rejimi yaşadığı krizi dışarıya aktarmaya ve işgalcilerin dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor."

TERÖRİST YAHUDİ YERLEŞİMCİLER KUDÜS’TE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Yüzlerce Yahudi yerleşimci sözde heykelin yıkılış yıldönümü münasebetiyle 26 Temmuz Çarşamba akşamı Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde ve Eski Belde semtinde düzenlenen bayrak yürüyüşüne katıldı.

Kudüslü kaynaklar, terörist Yahudi yerleşimcilerin ellerinde işgal rejimi bayraklarıyla Babu’l-Amud bölgesinde ve Eski Belde semtinde toplandıklarını, yürüyüşe fanatikliğiyle bilinen işgal rejimi Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in de katıldığını bildirdi.

 Kaynaklar, yürüyüşün Eski Belde’nin batısında yer alan ve “Bağımsızlık Parkı” adı verilen bölgeden başladığını, El-Cedid Kapısı yönünde devam ettiğini; Es-Sahira, El-Amud ve El-Esbat kapılarından geçtiğini, yürüyüşe katılanların son olarak El-Mağaribe Kapısı bölgesinden Mescid-i Aksa’nın batısındaki Burak Alanı’na girdiklerini söyledi.

Mescid-i Aksa kapıları önünde işgal rejimi bayraklarıyla düzenlenen provokatif yürüyüşe işgal hükümetinden bakanların yanı sıra işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinden de katılanların olduğu ifade edildi.

HAMMADE: DURUM ÇOK TEHLİKELİ

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade, dün bayrak yürüyüşü öncesi yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın karşı karşıya olduğu durumun çok tehlikeli olduğunu belirterek, işgal rejiminin Yahudileştirme planını bir an önce hayata geçirmek için hızla ilerlediğine dikkat çekti.

Hammade, işgal rejiminin yeni emrivakiler yapmak için adeta zamanla yarıştığını bildirerek, Filistin halkının Mescid-i Aksa’yı savunmaya devam edeceğini kaydetti.

TERÖRİST BEN-GVİR ÖNCÜLÜĞÜNDE

YÜZLERCE YERLEŞİMCİDEN MESCİD-İ AKSA’YA BASKIN

Yahudi yerleşimciler 27 Temmuz Perşembe sabahı sözde mabedin yıkılış yıldönümü münasebetiyle işgal güçleri himayesinde ve fanatik Yahudi bakan Itamar Ben-Gvir öncülüğünde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlusunda yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve cemaatin hareketlerini kısıtladığı, Filistinli çok sayıda gencin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediği belirtildi.

Kaynaklar, terörist Yahudi yerleşimcilerin sabah erken saatlerden itibaren Burak Meydanı’nda toplanmaya başladıklarını ve Eski Belde semti sokaklarında kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını söyledi.

Fanatik Yahudi cemaatleri ve heykel örgütleri haftalardır terörist Yahudi yerleşimcilere sözde heykelin yıkılış yıldönümünde Mescid-i Aksa’ya düzenlenecek baskına katılmaları yönünde çağrılar yapıyordu.

Ben-Gvir ayrıca sabahki baskınla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde Mescid-i Aksa için “Bu İsrail halkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz gereken en önemli mekân” ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir