• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
66 aylıklara rapor zorunluluğu yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı M. Emin Sofuoğlu, 66 aylık çocukların okula başlaması ile ilgili yönetmeliğin oluşturduğu sorunlarla alakalı Milli Eğitim Bakanlığı'na itiraz etti.

 

Sofuoğlu konuyla ilgili açıklamasında, "Sendika olarak 'Zorunlu okula başlama yaşının 66 ay olarak tanımlanması, ancak okula başlaması uygun görülmeyen çocuklar için sağlık raporu istenmesi uygulamasından vazgeçilmelidir. Veli ve okul işbirliği ile çocuğun okula başlayıp başlamamasına karar verilmesi, uygulamadaki birçok sorunu çözecek ve memnuniyetsizliği azaltacaktır' şeklindeki talebimizi dikkate alarak, okula kayıt yaşı konusunda yönetmelik değişikliği yapıldı." dedi.

 

Açıklamasında Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15. maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişikliğe değinen Sofuoğlu, "Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir." diye ifade etti.

 

Sofuoğlu açıklamasının devamında, "Eğitim-Bir-Sen olarak, geçen yıl uygulamaya konulan ve birinci yılını dolduran 4+4+4 kademeli eğitim sistemine ilişkin uygulamalardaki durum ve sonuçları tespit etmek üzere yaptığımız çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı'na sunmuştuk. 4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu'nda, zorunlu okula başlama yaşının 66 ay olarak tanımlanması, ancak, okula başlaması uygun görülmeyen çocuklar için sağlık raporu istenmesi uygulamasından vazgeçilmesini isteyerek, veli ve okul işbirliği ile çocuğun okula başlayıp başlamamasına karar verilmesinin uygulamadaki birçok sorunu çözeceğini ve memnuniyetsizliği azaltacağını ifade etmiş ve Bakanlıktan bu yönde adım atması talebinde bulunmuştuk. Bu yöndeki talebimiz önemli ölçüde karşılık bulmuş ve rapor isteme yaşı 66 aydan değil bir önceki yılın okula başlama yaşı olan 69-71 aylarına çekilmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda gösterdiği hassasiyeti önemsiyor, alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinden, tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere bu imkânın verilmesinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir