• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2529.046
  • ...
Kobani Davası'nda karar açıklanıyor! İşte hapis ve beraat kararları...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP MYK üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası'nda karar açıklanıyor. Mahkeme, Ahmet Türk için 10 yıl hapis cezası, Ali Ürküt için de 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırması bahanesiyle sokağa dökülün çağrıları yapan HDP yöneticilerinin söylemleri sonrasında saldırganlar kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını barbarca şehid etmişti.

Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin hakkındaki Kobani Davası'nda karar açıklanıyor.

Eski milletvekili Ahmet Türk hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Ayla Akat ise örgüt üyeliğinde 9 yıl 9 ay hapis cezası verilirken tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Mahkeme Aynur Aşan hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçunun oluşmadığı ancak “örgüt üyeliği” gerekçesiyle 9 yıl ceza, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Aysel Tuğluk, Bircan Yorulmaz ve Berfin Özgünkese hakkında beraat kararı verildi.

Mahkeme, Figen Yüksekdağ'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasının 23 yıl 6 aya düşürülmesine ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Gülten Kışanak'a "örgüt üyeliği" iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verildi ve ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarıldı. Kışanak'ın hakkında tahliye kararı verildi.

Sebahat Tuncel ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar verildi.

HDP Eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Kobane olayları kapsamında 20 yıl olmak üzere toplamda 39 yıl hapis cezası verildi. Demirtaş'ın duruşması sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir