• DOLAR 32.264
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2401.855
  • ...
‘YAZ TATİLİNDE YAVRULARIMIZIN YERİ CAMİLER OLMALI’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa/Muhammed Yaşar Aksoy

Çocukların camilere giderek İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi gerektiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş, çocuklar açısından camilerin önemine dikkat çekti. Çocukların camide birçok şeyi öğrendiğini söyleyen Göktaş, yaz tatilinde çocukların camiye gitmesi gerektiğini ifade etti. Çocuğun camiye giderek Kur'an'ı, dua ve sureleri, namaz kılma gibi birçok şeyi öğrendiğini aktaran Göktaş, yaz tatilinde camide zaman geçiren çocuğun diğer çocuklara göre farklı olduğunu belirtti. Göktaş, çocukları camiden soğutacak davranışlardan uzak durulmasını dile getirerek camiden uzaklaştırılmasına sebep olmanın vebalinin büyük olduğunu söyledi. Göktaş, yaz tatilinin başlamasıyla beraber camilerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

"ÇOCUKLAR KUR'AN KURSUNDAN ÖNCE CAMİYE GİTMELİ"

Çocukların camilere gidip imamdan dinlerini ve Kur'an'ı öğrenmesi gerektiğini belirten Göktaş, "Çocuklar Kur'an kursundan önce camiye gitmeli. Çocuklar önce camiye gitmeli. Camide görebildiğimiz kadarıyla kurslar var. Çocuklarımız eğer hakaret değil de itham da etmiyorum, eğer tembel imamlarımız, iştahsız imamlarımız varsa onları da iştahlandıracaktır. Çocuklar imama 'haydi bize Kur'an-ı Kerim öğret' diye söylemeli. Öncelik camilerdir. Çocuklar mutlaka camiye gitmelidir. Evlerine en yakın olan camiye gidip 'biz geldik hocam, bizim okulumuz tatil oldu lütfen bize Kur'an-ı Kerim, İslam'ı Peygamber efendimizi öğret' diye önce imamı zorlanmalı veya imamdan böyle bir talepte bulunmalıdırlar." dedi.

"BİR İMAM BİR EVİN KAPISINI ÇALIP BİRÇOK TALEPTE BULUNABİLİR"

Cami imamının büyük bir yetkisinin olduğunu ifade eden Göktaş, "Bugün bir imamın öyle bir yetkisi var ki aslında bir kullanabilse… Düşünebiliyor musunuz, bir imam durup dururken mahalledeki bir binadaki bir evin kapısını çalabilir. 'Selamünaleyküm ben mahallenin camisinin imamıyım' diyerek birçok talepte bulunabilir. 'Camiye evin amcası, erkeği geliyor mu, çocuklar var mı, hasta mısınız sağ mısınız?' diye bir imamın o kadar yetkileri var. Yaz tatili dolayısıyla Allah'ın izniyle çocuklar önce camiye gitmelidir. Bir çocuğun camiye gitmesi, orada büyüklerle beraber namaz kılması o çocuğa öyle şeyler kazandırır ki hele bir de kendi mahallesinin camisi olursa… Namazın dışında artık o sokakta, o caddede giderken camide namaz kılan büyük amcalarıyla falan karşılaştığında değişik bir dünya olur. O çocuk için çok değişik bir dünyadır; o adam için de öyledir. 'Bu yavru bizim cemaattendir' diye çok şey olur." diye konuştu.

"ÇOCUK ÇOK ŞEYİ CAMİDE ÖĞRENİR"

Batıl ideolojilerin camide zaman geçiren çocuktan ümit kesmesini söyleyen Göktaş, "Çocuk çok şeyi inanınız ki camide öğrenir. Özel olarak böyle kurslara falan gerek yok. Allah bize öyle bir din vermiş ki bu din bir yönüyle öyle kolay ki çocuk imam arkasında namaz surelerini öğrenir, namazın adabını, erkânını, her şeyini bir anda öğreniver. Özel olarak kitaplar almaya falan hiçbir şeye gerek kalmadan böyle çok çocuk tanıyorum. İnanın ben kendi çocuklarıma ne zaman Kur'an öğrettiğimi soruyorum. Camide öğrenmişler. İmamın arkasında namaz kılmayı da namaz surelerini de hepsini ezberlemişler. Kur'an-ı Kerim'i de orada görmüşler. İslam adına mücadele veren bir insan olmama rağmen her şeyi cami vermiş. Bunlar bir yaz tatilinde olabilecek şeylerdir. Yaz tatili geçtikten sonra da Allah'ın izniyle en azından günde bir vakit ya yatsı namazını ya da sabah namazını da camide kılıyorsa bitmiştir. Şeytan o çocuktan ümidini kessin. Küfür dünyası, batılı ideolojiler artık o yavruyu kaybetmiştir. Bir daha ele geçiremez." ifadelerini kullandı.

"YAZ TATİLİNDE YAVRULARIMIZIN YÖNLENDİRİLECEĞİ YER ÖNCELİKLE CAMİLER OLMALI"

Göktaş, "Yaz tatilinde yavrularımızın yönlendirileceği yerin öncelikle camiler olmasını istiyorum. Bu arada tabii kendisini ispat etmiş profesyonel Kur'an kurslarımız, vakıflar gerek sivil toplum kuruluşlarına bağlı kardeşlerimiz gerek diyanet olsun kesinlikle bu kurslara giden çocuklar hemen fark edilmelidir. Fark ediliyor da zaten. 'Bu çocuk yaz tatilini boşa geçirmemiş kendisini müthiş yerleştirmiş' diye arkadaşlarının içerisinde belli oluyor." şeklinde konuştu.

"BİR YAVRUYU CAMİDEN UZAKLAŞTIRMANIN HESABINI KIYAMET GÜNÜ SORACAKLAR"

Çocukların camilerden uzaklaştıracak davranışlarda bulunulmaması gerektiğinin altını çizen Göktaş, "Bir çocuğu döverek oraya gönderemezsin. Bunun temeli de sevgiye dayanıyor. Cazip olacak ve cezbedecek işler o kursların işidir. Yöneticilerin öğrencilerinin kendilerine bağlayabilmesi için herhalde birtakım eğitimden geçmiş olması gerekir. Biz buna pedagojik eğitim diyoruz ama Türkiye'de epey zaman ihmal edildi. Öyle otururuz adam ya namaz kılmıyor veya ihmalkardır; sohbet açtığımızda 'ya hocam ben aslında var ya namazı severdim, kılardım camide ihtiyar bir hacı amca ben namaz kılarken bana bir tokat attı bitti, daha sonra bir daha camiye varmadım' dedi. Bırakın çocuklar camide oynasın, bağırsın, gülsün. Allah için çocuklara dokunmayın. Kilisede o çocukları oraya getirmek için neler yapıyorlar. Kilise kuruluşları, papazların Hristiyan çocukların kiliseye gelmesi için yalvarıyorlar. Ne paralar ne ikramlar dönüyor. Biz de hiç değilse korkutmayalım. Bir çocuğa 'hacı amca' denildiğinde hayalinde güzel bir hatıra olsun, korkmasın. Bazıları benim görüşüme karşı 'hocam namazımı fesada veriyor' küçük görmeyeyim ama sanki Allahu Ekber deyince aynı anda Kâbe karşına geliyor da çocuk bir şey yapınca okuduğuna tam tefsir ediyordun da kendini Allahu Teala'nın tam yüzde yüz huzurunda olmuş gibi de o çocuk bozuyor. Yok böyle bir şey, sen zaten namaz kılarken tarlanı, bağını, bahçeni, borcunu, taksitini düşünüyordun. Bir de çocuğun sesini dinle, ne olacak? Onun için bunları hoş görelim. Bir yavruyu camiden uzaklaştırmanın hesabını vebalini yarın kıyamet günü sormayacaklar mı?" dedi.

"BİR YAZ TATİLİNDE NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTEREN İNSANLAR VAR"

Bir yaz tatilinin çok önemli olduğunu belirten Göktaş son olarak şunları söyledi: "Bir yaz tatili az değil. Günümüz dünyasında vaktini iyi değerlendiren insanlar için bir yaz tatili çok önemlidir. Bir yaz tatilinde hafız olanlar var. Bir yaz tatilinde neler yapılabileceğini gösteren insanlar var. Bunun temeli aşktır, heyecandır ve çalışmaktır. Bunun ortamını da biz hazırlayacağız. Anneler hazırlayacak, babalar hazırlayacak. Bu çocuklara mükafatları verilecek. Çünkü yarın kıyamette Allah birbirimizden ayırmasın sadece birimiz cennete öteki başka bir yere gidecek olursa bu acı bir olaydır." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir