• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Putin'in 5. dönemi resmen başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Savaşı sebebiyle ABD ve birçok Avrupa Birliği ülkesi tarafından boykot edilen bir törenle altı yıllık yeni başkanlık dönemi için yemin etti.

Yemin töreninde konuşan Putin, "Batı ile diyalog kapısını kapatmıyoruz ancak onların kendi kararlarını vermesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Rus lider, şu sözleri sarf etti:

"Diğer ülkelerle iletişime açığız. Eşit şartlarda stratejik istikrar görüşmeleri mümkün. Rusya devlet yapısı her türlü zorluk ve tehdide karşı dirençli olmalı. Biz bir bütünüz ve muhteşem insanlarız. Her türlü zorlukla baş edebiliriz."

Yüzde 70'in üzerinde bir oy oranıyla seçilen 71 yaşındaki Putin, bu görevi 2030'a kadar sürdürecek. Yapılan anayasa değişiklikleri sonucunda Putin, 6. dönemde de devlet başkanlığına aday olabilecek.

Bazı Batı hükümetleri, Putin'in yeniden seçilmesinin demokrasi içinde bir yeri olmadığına ve bu sebeple yemin törenine katılmadıklarına dair eleştirilerde bulunurken, Moskova ise Putin'in Rus halkının geniş destek aldığını belirterek bu suçlamaları reddetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir