• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Rahmet Eli`nden `rahmet sofrası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kurulduğu günden bu yana fakir ve muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, düzenlediği iftar yemeğiyle 3 farklı kesimi bir araya getirdi. İftar programına Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il teşkilatı da katıldı.

 

Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşen iftar programında muhtaç aileler, kendilerine yardımlarını esirgemeyen hayırseverler ve dernek yetkilileri ile aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Dernek binası önünde yapılan programda, iftar öncesi derneğin yönetim kurulu üyesi Mehmet Şimgar kısa bir konuşma yaptı.

 

Okunan ezanın ardından oruçlar açıldı.

 

"Halkın bu gibi hizmetlere çok ihtiyacı var"
Bu tür sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının çok önemli olduğunu aktaran HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, "Bu tür sivil toplum kuruluşların çalışmaları çok önemlidir. Rahmet Eli Gıda Bankası 2 yıldır kurulmuş. Gerçekten de çok güzel hizmetleri oldu. Alan el ile veren eli iftarda buluşturmaları çok güzel oldu. Parti olarak bizi davet ettiler biz de iştirak ettik. Gerçekten de güzel bir manzara vardı. Halkın bu gibi hizmetlere çok ihtiyacı var. İftarını açamayan, sevgiden mahrum bir kesim var. Basından takip ettiğimiz kadarıyla Rahmet Eli`ni bu fakir aileler ulaşma noktasında güzel çalışmaları mevcuttur" dedi.

 

Bölge insanının mazlum ve mustazaf olduğunu söyleyen Doğan, toplumun maddi ve manevi ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak hizmetlerin yapılması gerektiğin söyledi.

 

Doğan son olarak, Ramazan ayını hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

"Vazifemiz alan el ile veren el arasında köprü olmak"
Derneğin yönetim kurulu üyesi Mehmet Şimgar, dernek olarak amaçlarının alan el ile veren el arasında köprü kurmak olduğunu söyleyerek, "Biz köprü vazifesi görmekten mutluluk duyuyoruz. Tabi ki bunu arkadaşlarımızın ve gönüllülerimiz çabası ile başarıyoruz. Güzel bir atmosfer hakimdi. İnşallah bu gibi iftarlar daha fazla fakire ulaşma ve hayırsever kardeşlerimizin de daha duyarlı olmasına vesile olur" dedi.

 

"Ramazan`da hedefimiz 2 bin aileye ulaşmak"
Yardım çalışmalarına da değinen Şimgar, "Ramazan yardımlarımızın şu an yüzde 70`lik kısmını dağıttık. Daha yüzde 30`luk kısmı kalmış. Şu ana kadar yaklaşık bin 700 aileye yardım ettik. Hedefimiz 2 bin aile. Allah nasip ederse kalan 300 ailemize de yardımlarını bayrama kadar ulaştıracağız. Kumanya kampanyamıza da yoğun bir teveccüh var. Şu an fitre ve zekat zarfları dağıtıyoruz. Her geçen gün daha iyi oluyor. Yapılan bu hizmetleri görünce insanların teveccühü daha da artıyor" şeklinde konuştu.

 

"Muhtaç ailelerle aynı sofrada olmak çok farklı bir duygu"
Muhtaç ailelere birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen esnaf İbrahim Yılmaz ise, "Müslümanları böyle bir günde böyle bir zamanda bir araya getirme hakikaten önemlidir. Her türlü cenahtan insan buradaydı. Bu dostlarımız gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz. Bizim için böyle aktivitelerin yapılması önemlidir. İftar sofrasında farklı yüzler de vardı. Mağduriyetleri yüzünden anlaşılıyordu. Onlarla birlikte aynı sofrada olmak, onlarla birlikte iftar açmak çok daha farklı bir duygudur" dedi.

 

Dernek gönüllülerinden Murat Dalgın da, "Her sene yaptığımız gibi bu sene de iftar programı düzenledik. Yardım etmiş olduğumuz fakirlerimizi bize destek veren esnafımızı ve çoğunlu halk olan güzel bir iftar verdik. Her zaman dile getiriyoruz. Fakirlerle zenginler arasında köprü vazifesindeyiz. Bu iftarda da bunu göstermeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

 

Muhtaç aileler ise Dernek yetkililerine iftar programını düzenledikleri için teşekkür ederek kendilerini yardım eli uzatan hayırsever vatandaşlar ve dernek yetkilileri ile aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir