• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
"Binlerce insan tek bir sofra"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas anlamlı günlerinden birine şahitlik etmeye hazırlanıyor. Ramazan ayının 27. günü olan Kadir Gecesi'nde "Binlerce İnsan Tek Bir Sofra" adı altında bir iftar programı düzenlenecek. Kent meydanı bugün tamamıyla trafiğe kapatılacak, iftar sofrası iki caddeye kurulacak.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının 27. günü Kadir Gecesi'nde 'Binlerce İnsan Tek Bir Sofra' adı altında bir iftar programı düzenlenecek. Program İstasyon Caddesi'nin girişinden başlayıp 50. Yıl kavşağına kadar olan bölgede gerçekleştirilecektir. Bölge o gün itibari ile trafiğe kapatılacak olup, hazırlanan sofralarda sivaslı hemşehrilerimiz tasavvuf müziği eşliğinde hep birlikte iftar yapacaklardır. İftar programımız 5 bin kişiye göre planlanmıştır. Daha fazla vatandaşımızın gelmesi durumunda kongre müzesi önünde sergiler serilecek ve kumanyalar dağıtılacaktır. Ayrıca isteyen vatandaşımız kendi yemeklerini getirebileceklerdir." İfadelerine yer verdi.

"Enderun usulü teravih"
Yapılan toplu İftar programından sonra Ulu Camide Enderun usulü teravih namazı kılınacağını belirten Vali Kemelek, "Her rekatta Kur'an-ı Kerim farklı makamlarda okunacak. Bir çok makam eşliğinde halkımız Kur'an ziyafeti çekmiş olacak." diye konuştu.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, Sivas'ta yaşanan ve bütün Türkiye'ye örnek olacak huzur ve kardeşlik ortamını gösteren böyle bir organizasyonda herkesi görmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan ayının ruhuna yakışacak güzellikteki bu büyük buluşmada tıpkı halkı gibi Sivas'ın kurum ve kuruluşları da bir araya gelmiştir. Valiliğin, Sivil Toplum Kuruluşlarının katkısıyla doğru bir proje oldu. Doğru sonuçlar alacağımızı ümit ediyoruz. Ben herkesi bu davete icabet etmeye çağırıyorum. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederken belediyemizin de bütün imkânlarıyla bu organizasyonda olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum."

Öte yandan iftarın yapılacağı yaklaşık 1,5 km.lik sokağın elektrikçiler odası tarafından tamamen nostalji sokak lambalarıyla süsleneceği belirtildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir